DuList IN

TANZANIJA U SRCU Izložba fotografija Boža Benića u žitnici Rupe

TANZANIJA U SRCU Izložba fotografija Boža Benića u žitnici Rupe

Izložba fotografija ‘Tanzanija u srcu’ bit će otvorena u srijedu, 27. ožujka, u žitnici ‘Rupe’ s početkom u 20 sati. Izložba je rezultat suradnje Dubrovačkih muzeja, autora Boža Benića i Župe sv. Mihajla. Bit će predstavljeno šezdeset fotografija velikoga formata dubrovačkog arhitekta Boža Benića, snimljenih tijekom autorova volonterskog angažmana u Africi.

Kao volonter udruge ‘Kolajna ljubavi’, Benić je u dva navrata boravio u Tanzaniji. Od lipnja do kolovoza 2015. godine bio je voditelj Sirotišta sv. Ante u Songei, koje skrbi o pedesetak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te koordinator programa ‘Kumstva’ kojim udruga potpomaže školovanje više od tisuću djece i mladih diljem zemlje. U siječnju 2018. godine u Tanzaniju se vraća kako bi izvršio nadzor nad izgradnjom vodoopskrbnog sustava u Župi sv. Franje Asiškog u selu Monduli Juu na sjeveru zemlje financiranim sredstvima prikupljenim u sklopu humanitarne akcije ‘Dubrovnik za Afriku: kap vode – ocean ljubavi’ koju je pokrenuo u suradnji sa Župom sv. Mihajla.

Cilj izložbe je pobliže upoznati dubrovačku javnost sa životom u Tanzaniji, posebice u kontekstu završetka humanitarne akcije ‘Dubrovnik za Afriku: Kap vode – ocean ljubavi’.
Kustos izložbe je Ivica Kipre. Izložba je realizirana uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, a ostaje otvorena do 15. travnja 2019.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist