Natrag
18.2.2019 01:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

Talijanski virtuoz u Dubrovniku

30.5.2013 @ 15:40 Mia Njavro Kultura

Podijelite:

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje izvrstan koncert u petak 31. svibnja u atriju Kneževa dvora u 21.00 sat.

Koncertom će ravnati dirigent Mladen Tarbuk, a solist na koncertu će biti talijanski violinist Giovanni Angeleri, pobjednik Paganinijevog međunardnog natjecanja  i  laureat mnogih međunarodnih natjecanja kao što su Fritz Kreisler, Rodolfo Lipizer, UNISA, Praško proljeće te Vaclav Huml.

Inače ovaj renomirani umjetnik imao je čast nastupati u Italiji, kao i u inozemstvu s legendarnim Guarnerius 1742 "Il Cannone", violinom koja je nekoć pripadala samom Paganiniju i koja je sada u ponosnom vlasništvu Gradskog vijeća Genove. Giovanni je nastupao s mnogim svjetskim orkestrima i filharmonijama izvodeći najveća djela Paganinija, Čajkovskog, Sarasatea, Wieniawskog i Bazzinija.

Na programu su Vivaldijev Koncert u D duru i Koncert u E duru, Paganinijev Karneval u Veneciji i Mendelssohnova 3. Simfonija u a molu („Škotska“).

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana