Kultura

TALIJANSKA TURNEJA DSO nastupio u Sondriju

TALIJANSKA TURNEJA DSO nastupio u Sondriju

Nastupom u Teatru Sociale u Sondriju Dubrovački simfonijski orkestar održao je drugi koncert talijanske turneje na koju je krenuo 7. prosinca.

U prepunom Teatru Sociale di Sondrio, DSO je pod ravnanjem maestra Nicole Giulianija izveo sljedeći program: Seviljski brijač – uvertira G. Rossinija, Simfonija br.1 “Klasična” S. Prokofjeva, Plesovi iz Galante Z. Kodalyja i Soirèe Musicales B. Brittena. Orkestru se na pozornici pridružio i mladi francuski pijanist, dobitnik brojnih nagrada Jonathan Fournel izvevši Klavirski koncert F. Chopina.

Bio je ovo prvi nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Sondriju, a po broju i reakcijama publike, nadamo se ne i posljednji.

Već danas DSO nastavlja svoju talijansku turneju i to nastupom u Teatru Coccia u Novari. Ovom prilikom orkestrom će ravnati Tao Fan, prvoklasni kineski dirigent koji se školovao kod poznatog dirigenta i mentora Huang Xiao Tonga na Šangajskom glazbenom konzervatoriju, a kao solist će nastupiti pijanist Jonathan Fournel koji je s DSO-om nastupio dan prije u Sondriju.

Sljedeći koncert DSO će održati u Vercelliju, a potom nastavlja dalje nastupati u talijanskim gradovima sve do 16. prosinca.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist