Grad

TAKSISTI PRED PERIĆEVIM VRATIMA “Ako nam ne produže dozvole, odbijat ćemo putnike s cruisera!”

TAKSISTI PRED PERIĆEVIM VRATIMA "Ako nam ne produže dozvole, odbijat ćemo putnike s cruisera!"

Šezdesetak dubrovačkih taksista okupilo se jutros na Pilama pred zgradom gradskog Upravnog odjela za more, turizam i poduzetništvo. Stigli su s namjerom produženja dozvola, ali su naišli na zatvorena vrata ureda pročelnika Milana Perića.

Naime, prošlog tjedna su iz Lučke uprave Dubrovnik dobili obavijest kako će im od 11. kolovoza biti onemogućen ulaz u grušku luku, ukoliko ne produže dozvolu za obavljanje autotaksi djelatnosti. Ističu kako im Perićev upravni odjel dozvole ne želi produljiti jer se opiru ‘nezakonitom uvođenju tableta u poslovanje’.

– Početkom godine je preko Upravnog odjela za turizam i poduzetništvo te Udruženja taksi prijevzonika nama silom počeo nametati protuzakonite radnje, kao što su tableti i uvođenje fiskalizacije na način koji nama po zakonu nije potreban. Nakon našeg sastanka s gradskim vijećnicima, odluka je izmjenjena i usklađena sa zakonom. Potom su uslijedili konstantni pritisci iz ovog gradskog odjela. Kako se svake godine 28. travnja produžuje dozvola, nas se ucjenjivalo i nije nam produžena dozvola, a sve zbog tableta. Ovih dana je stigao najnoviji pritisak, zbog kojeg smo se i okupili ovdje. Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Antun Asić uputio je dopis u kojem prijeti kako oni koji do 11. kolovoza ne budu imali pečat neće moći ući u luku. Mi svi zadovoljavamo uvjete Grada Dubrovnika za dobivanje dozvole, ali to svi iz Grada to ignoriraju. Došli smo pred ured pročelnika Perića kako bi nam se pred javnosti produžile dozvole. Ipak, oni to ne žele, pročelnika nema tu. Međusobno komuniciramo dopisima. Ako mi do 11. kolovoza ne dobijemo taj pečat, bit ćemo primorani otkazati vožnje iz luke i prema luci. Preciznije, morat ćemo odbijati goste s cruisera. Želimo to izbjeći, da se ne piše po domaćim i stranim medijima da smo ovakvi i onakvi. Želimo pravo i pravdu – izjavio je taksist Božo Miletić.

– Mi smo svi obveznici male fiskalizacije na zakonom propisan način, a oni žele uvesti svojevrsno praćenje. Mi bismo bili sluge u nadležnosti Grada, kao da nam je Grad poslodavac, što nije istina. Nas je 207 pojedinaca, obrta i tvrtki. Što se tiče tableta, sve je krenulo sa željom da nas prate i da u nekoj prostoriji imaju snimač koliko smo vozili, kilometara prešli, naplatili. Mi mislimo da je to protuzakonito, da nas netko prati – istaknuo je Miletić.

– U veljači su se pritisci prema nama i iz Udruženja taksista i iz Upravnog odjela za turizam. Htjelo nas se prisiliti da uzmemo tablete i danas se to događa. Lučka uprava iskorištena je kao sredstvo prisile, zabranom ulaska u luku jer nismo uzeli tablete. Dakle, stalno prisila i nezakonite odluke. Pročelnik obmanjuje gradske vijećnike. Riječ je o samovolji jednog čovjeka. Naravno da na ovom nećemo stati, ako se problem ne riješi do 11. kolovoza. Što je najgore od svega, Lučka uprava je prihvatila tu igru – kazao je taksist Tonči Bebić.

– Bilo bi dobro da je i predsjednik našeg udruženja tu, ali njega nema. On je očito predsjednik jedino sebi samome – istakli su predstavnici taksista, koji su se ubrzo nakon razišli.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist