Natrag
20.3.2019 22:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Tajming” za koncesiju uvjetovao Grad!

25.10.2011 @ 17:05 Barbara Đurasović Aktualno

Podijelite:

Upravni odjel za turizam, more i poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije povodom istupa Grada Dubrovnika o luci posebne namjene – Marini šalje priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelost:

Grad Dubrovnik iznio je niz netočnosti vezanih uz dodjelu koncesije na području gruškog zaljeva, a koje se odnosi na luku nautičkog turizma.
 
Luka Dubrovnik je 1. lipnja 2011. godine sklopila je s Županijskom lučkom upravom Dubrovnik ugovor o koncesiji za obavljanje djelatnosti na lučkom području kojim gospodari. Ta koncesija ne odnosi se na gospodarenje prostorom niti na gospodarenja lukom posebne namjene.
 
GUP Grada Dubrovnika i  koncem srpnja 2011. godine na Gradskom vijeću Grada Dubrovnika doneseni UPU gruškog akvatorija, definirao je dio ovog područja kao  luku posebne namjene-marinu. Povjerenstvo za granice Ministarstva mora, prometa i infrastrukture   je slijedom donesenog UPU-a, koji je bio preduvjet, donijelo je rješenje o kojim se utvrđuje predviđena luka posebne namjene-marina. Kako su oba plana predvidjela gradnju marine od preko 200 vezova, prema propisima, koncesiju za marinu dodjeljuje Vlada RH Ministarstvo.
 
Dakle, što se tiče navodno pomno odabranog „tajminga“ raspisivanja natječaja za koncesiju, naglašavamo kako je raspisivanje natječaja uvjetovao upravo Grad Dubrovnik donošenjem UPU-a. “        

Opširnije o ovoj temi pročitajte već u srijedu u novom broju duLista

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana