Peškafondo

Swinganje u vijećnici

Swinganje u vijećnici

Swingeri su, po najgrubljoj definiciji, parovi, najčešće vjenčani (ne nužno), koji razmjenjuju seksualne partnere, uslijed preferencija koje imaju u startu ili zbog odluke razbijanja monotonije seksualnog života u dugogodišnjem braku. Zapravo to rade rekreativno ili kao svojevrsnu društvenu aktivnost.

Bitna je erotika, tvrdi jedna internet seksologinja, a u erotici nije važna ni nacionalnost ni politička pripadnost, ništa. Erotika je erotika.
Swingati se može u različitim okolnostima i kontekstima, tako da ponekad dolazi do spontanog swinginga na neformalnim okupljanjima, a još češće istomišjenici se 'spajaju' u swingrskim klubovima.

Swinganje je pojava stara 40-tak godina. Pojavila se još 60-tih godina prošlog stoljeća tijekom seksualne revolucije. Swinganje, onima koji ga prakticiraju, postaje zapravo način života.

Otvaraju se razne polemike o tome je li mijenjanje partnera u smislu swinganja psihički poremećaj ili samo taj 'stil života'? Swingeri tvrde kako im to ne ne upropaštava brak već pomaže u njegovom očuvanju.

Neki parovi se odluče na swinganje kako bi ojačali ili raspirili strasti. Ne žele jedno drugo ‘varati’, ne žele svatko za sebe ući u seksualnu vezu s trećom osobom, nego se odluče za swinganje kao način osvježenja svog seksualnog života. Neki parovi se odlučuju za swinganje zbog eksperimenta i želje da povećaju poznate granice seksualnosti u vezi.

Klasičan swinger klub, kako ga opisuju na raznim forumima, izgleda ovako: Odmah po ulasku u klub svi se skidaju. Žene ostaju u izazovnom donjem rublju, a muškarci u gaćicama. Odjeća ostaje pod ključem u garderobi, a svi iz nje izlaze s ručnicima. U klubu postoji nekoliko separea, gdje se odvijaju seksualne zabave. Neki su posve zatamnjeni, u nekima dominira prigušeno ili crveno svjetlo, neki su opremljeni sado-mazo pomagalima, a u nekima se odvijaju orgije. Svi uglavnom znaju klupska pravila ponašanja. Kada počnu seksualni odnosi, među posjetiteljima nema puno razgovora. Ono što trebaju dogovoriti, rade pogledom ili na mote.

Ma ne,nisam počela pisati erotske pričice. Na ovo me nagnalo subotnje jutro. I neću o golfu, DPDS-s, marini. Sve će to sad teći k'o podmazano vazelinom. U vijećnici se zasvingalo.

Adio vam

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović