Sport

Svjetsko prvenstvo za daskaše u Vignju

Svjetsko prvenstvo za daskaše u Vignju

 
U Vignju je počelo Svjetsko prvenstvo za daskaše u klasi Formula Windsurfing. Dvije pobjede ostvario je Nizozemac Casper Bouman.

Od hrvatskih predstavnika najbolji su bili Ante Berlengi i Luka Mratović. Prvenstvo je danas posjetio ministar turizma Darko Lorencin.
 
Puno čekanja za flotu od 127 daskaša iz 26 zemalja svijeta, koliko ih se okupilo na ESET NOD32 Antivirus Svjetskom prvenstvu za Formulu Windsurfing u Vignju. Kako to obično biva čim krene neka velika regata ništa više što se tiče vremenskih uvjeta nije uobičajeno. Prošlih tjedan dana tijekom priprema puhao je savršeni zapadnjak u akvatoriju Vignja, bez greške se pojavljivao točno kao sat, no, naravno Murphyev zakon da to nije tako bilo danas, prvog dana natjecanja. Južin je držao dosta dugo, čekalo se na zapadnjak sve do 16 sati, prvi start uslijedio je tek u 16.30.
 
Na programu su bile kvalifikacije. Prva skupina odradila je dva plova, druga samo jedan, jer vjetar nije podržao dovoljno da svi odjedre dva jedrenja. Dvije pobjede ostvario je Nizozemac Casper Bouman, jednu Argetinac Gonzalo Costa.
Tek je početak regate, nema se što puno reći, ali naravno sretan sam što sam natjecanje otvorio s pobjedom – kazao je Nizozemac.
 
A posla je  imala i ronilačka jedinica Hrvatskog crvenog križa. Mladi francuski daskaš dehidrirao je i kolabrirao na moru, srećom u blizini se s jet-skijem nalazio Luka Cipovec koji je zamijetio što se događa, odmah reagirao, odvezao daskaša na kopno i predao dalje lokalnim liječnicima. Mladi Francuz završio je bez posljedica, sa sunčanicom, u situaciji koja je mogla završiti i značajno teže.
 
Od hrvatskih predstavnika najbolje su očekivano jedrili Ante Berlengi i Luka Mratović. Ante je bio 13. i 22. u svojoj skupini, a Luka Mratović 16. Ukupnih rezultata zasad nema, s obzirom da nisu sve skupine odjedrile isti broj jedrenja.
 
Poprište Svjetskog prvenstva je posjetio ministar turizma Darko Lorencin.
Uz sve ove ljepote i predivno more, predivne obale i ljudi potrebno je imati još bolje ideje i potrebno je boravak ovdje napraviti što interesantnijim, a prikupljanje ovakve svjetske elite znači i pobuđivanje interesa kod mnogih drugih koji se bave tim istim sportom. Istovremeno je i brandiranje ovog predivnog mjesta kao jedne sportske destinacije, što zajedno s ovim drugim blagodatima daje jedan ukupni doživljaj – rekao je ministar Lorencin.
 
Start je predviđen danas u 12 sati.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist