Sport

SVJETSKO PRVENSTVO Barakude izborile polufinale!

SVJETSKO PRVENSTVO Barakude izborile polufinale!
17-07-2019: WK waterpolo: USA v Kroatia: Gwangju Team Croatia Gwangju South Korea 17/07/2019 Waterpolo M10 USA - CRO 18th FINA World Aquatics Championships Nambu University Grounds Orange Pictures / Deepbluemedia / Insidefoto

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u polufinalu Svjetskog prvenstva! Napeta četvrtfinalna utakmica s reprezentacijom Njemačke završila je rezultatom 10 – 8 (1:2, 3:1, 3:3, 3:2) za Hrvatsku.

– Najbitnije je to da se utakmica izvukla. No nismo igrali onako kako možemo. Iako ne mogu reći loše. To je uvjetovano težinom utakmice i snagom protivnika. Rekao sam da Njemačka nije bezazlena reprezentacija. Strašno mi je drago da se pojavljuje jedna ovakva reprezentacija, zbog svjetskog vaterpola. Komplimenti Nijemcima. Bili su utakmici do samog kraja. Mi smo počeli lošije no onda pokazali ono što smo htjeli i došli na 7:3, međutim nakon toga smo primili nekoliko neopreznih golova. To si ne smijemo dozvoliti. No drago mi je da utakmica bila ovakva. Izuzetno dobro po nas da smo odigrali jednu ovako stresnu utakmicu. Naš prvi i osnovni cilj ovdje je ostvaren, borba za medalju. Sljedeći cilj je najvažniji, ulazak u finale, vađenje vize za Tokio i pokušaj obrane zlata. Sve to znamo od prvog dana, po to smo ovdje došli. Vjerujem da imamo snage to i ostvariti – rekao je izbornik Tucak.

Među Barakudama najviše zgoditaka upisao je Joković s tri postignuta pogotka, potom Vukičević i Bušlje po dva, te Šetka, Vrlić i Benić po jedan. Marko Bijač obranio je šest napada na svoj gol.

– To je ta faza ispadanja, kada je svaka utakmica teška, nije bitno s kim igraš. Danas smo to izvukli obrambeno, odigrali jednu odličnu obranu na čelu s Markom Bijačem na golu, i rekao bi obranom nas doveli do pobjede – zaključio je Vrlić.

– Normalno je da smo u utakmicu ušli nervozno, ova je utakmica puno nosila, u slučaju poraza praktički bi išli kući. Očekivali smo ovakvu utakmicu, no stvarno je bila teška. Nema odmora, sutra odmah počinjemo s pripremom za Španjolsku. Možda i bolje da smo sada odigrali jednu ovako tešku utakmicu, jer do sada smo sve odradili bez većih problema. Mislim da je ovo dobra uvertira za polufinale – komentirao je Benić.

U četvrtak, 25. srpnja Barakude u polufinalu očekuje Španjolska koja je u četvrtfinalu svladala Srbiju rezultatom 12 – 9.

– To je utakmica koja nama znači sve. Tako će i oni u nju ući. Imaju nekoliko sjajnih igrača. Danas su dali nekoliko golova s pozicije centra i na to ćemo morati obratiti pozornost. Jaka je to reprezentacija koja je odnijela srebro s prošlog Europskog prvenstva. Ove godine smo ih pobijedili dva puta. U Beogradu relativno glatko prije otprilike svega tri tjedna. No to ništa ne znači. Pripremit ćemo se dobro. Otprilike znamo što igraju i što će pokušati odigrati s nama. Ja vjerujem da ćemo utakmicu pobijediti. Nema druge nego vjerovati. Želim pobjedu, kao što je žele i svi dečki, to je sigurno – zaključio je Tucak.

Barakude sa Španjolcima igraju prvu polufinalnu utakmicu dana u 17 sati po korejskom vremenu, dok će ih se u domovini moći pratiti u 10 sati u izravnom tv prijenosu na HRT2.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist