Sport

SVJETSKA LIGA ‘Barakude’ razbile Grčku

SVJETSKA LIGA ‘Barakude’ razbile Grčku

Hrvatska vaterpolska reprezentacija svladala je Grčku s 11:6 (1:1, 4:0, 2:2, 4:3) u derbi utakmici 1. kola kvalifikacijske skupine B FINA Svjetske lige u Rijeci u utorak navečer.

Po dva pogotka zabili su novi kapetan Sukno te Garcia i Bukić, a po jedan Buljubašić, Lončar, Joković, Bušlje i Krapić. Od Jugaša, uz već spomenute Garciu, Lončara i Jokovića nastupili sui vratar Bijač te Macan i Fatović.

-Mislim da smo odigrali sjajnu utakmicu od početka do kraja, maksimalno koncentrirani i fokusirani na taktičko-tehničke detalje koje smo dogovorili pred utakmicu. Ovo je igra i put koji ćemo slijediti i dalje te koju ćemo s vremenom dovesti na maksimalnu moguću razinu. Čestitke svim igračima, s ovim pristupom ćemo i u nešto izmjenjenom sastavu doputovati u Francusku na 2. kolo Svjetske lige – pojasnio je izbornik Tucak.

-Danas smo pobijedili i mislim da smo blizu i ostalim pobjedama kako bi osigurali nastup na završnici. Uskoro smo u Francuskoj, i u kojem god sastavu da idemo, mislim da je Hrvatska favorit – rekao je Sukno.

-Super je vratiti se na Kantridu i igrati na bazenu na kojem smo osvojili toliko ključnih rezultata. Doći ovdje sa reprezentacijom, nakon uspjeha u Riju i pobijediti na ovakav način dokazuje da je ispred nas puno lijepih utakmica. Sljedeća utakmica je u Francuskoj, idemo na njihov teren. U posljednjoj utakmici s njima oni su odnijeli pobjedu, i to u Riju, na Olimpijskim igrama, idemo im se osvetiti za taj poraz – rekao je Anđelo Šetka.

Podsjetimo, Hrvatskoj su uz Grčku u skupini protivnici još i Nizozemska i Francuska. Samo pobjednik skupine nastupit će na završnom turniru.

Pročitajte još

U 17 SATI Košarkaši Dubrovnika dočekuju Splićane u Gospinu polju

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist