Aktualno

“Svima osim Vlahušiću je jasno što sam pitala!”

"Svima osim Vlahušiću je jasno što sam pitala!"

– Priča o UPU-u je završena sinoć na gradskom vijeću, a moja palica…ja bih je i sada podignula.

To je moj stav proizašao iz mog sustava vrijednosti – rekla nam je Tatjana Šimac Bonačić na naš upit zašto je sinoć, za razliku od stranačkih kolega, bila suzdržana.

-Nije to stvar biti protiv, ili ne. Ja sam postavila dva pitanja – prvi je bio postoje li neke reperkusije ako se riješi Ustavna tužba (podnesena 2006. protiv odluke tadašnjeg županijskog povjerenika Želimira Bosnića da se obuhvat projekta poveća  sa 100 na 310 ha). Ne želim ulaziti na odluke suda, ali sve je ostalo nejasno. Osim toga 2012. godine Ministarstvo uprave kaže kako je tužba utemeljena – ističe Bonačić te dodaje kak je drugo pitanje vezano uz financijske obveze Grada.

-To su novci za koje trebamo znati što i kako. Mi moramo podržavati projekte s javnim interesom, ali ja sam postavila normalno pitanje može li se napraviti ugovor između investitora i Grada, da se stavi na papir što će tko raditi i graditi – istaknula je Tatjana Šimac Bonačić.

-Nemam ništa loše reći o investitoru. On se ponaša onako kako se ponaša, na nama je da odlučimo što možemo, a što ne možemo. Nama trebaju investicije, i ove na našem području, ali nama trebaju jasni odnosi. Razmišlja li se sada o jasnom dogovoru – pita se Šimac Bonačić.

-Tko će što platiti, to mora biti jasno – ističe ona te dodaje kako je svima jasno što je pitala na sjednici osim očigledno gradonačelniku.

Na naš upit za komentar jučerašnji istup gradonačelnika u kojoj se obrušio na svoju bivšu zamjenicu i pitao je je li postala glasnogvornica Srđevaca, Šimac Bonačić nam je odgovorila kako svi istupi prvenstveno govore o ljudima.

-Nekada su ishitrene, nekad reaktivni. Ja mogu razumijeti nekada nešto, ali ja postavljam javno pitanje za javni interes. Ovo je prva prilika da sam kao političarka mogla nešto reći na takav način – kaže Šimac Bonačić.

– Svakome je jasno što sam htjela reći i što sam rekla. To se vidi iz reakcije ljudi – zaključila je Šimac Bonačić.

Inače ova SDP-ovka bila je suzdržana i na gradonačelnikov amandman koji kaže da Grad Dubrovnik neće preuzeti materijalne obveze za izgradnju infrastrukture za golf park Dubrovnik, u iznosu višem od iznosa komunalnih prihoda koji investitor  uplati, i koji nisu pokriveni prihodima EU''.

Iako ovaj dio nije htjela komentirati, razlog njezine suzdržanosti može se pronaći u činjenici da iznos komunalnih prihoda ne može pokriti potrebne troškove komunalne infrastrukture, kao i činjenice da nije baš najjasnije o kojim se to EU sredstvima uopće govori kada je riječ o isključivo privatnom projektu.
 

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović