Aktualno

Švicarski studenti uče o izazovima s kojima se susrećemo kao turistička destinacija

Švicarski studenti uče o izazovima s kojima se susrećemo kao turistička destinacija

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić pozdravila je utorak u uvodnom govoru studente diplomskog studija turizma sa Sveučilišta primijenjenih znanosti HTW Chur u Švicarskoj.

– Imamo veliku odgovornost održati Grad živim, sigurnim i lijepim mjestom za život – otvorila je Tepšić, a studentima je zaželjela i dobrodošlicu u Grad Dubrovnik.

Upoznala ih je i s turističkim rezultatima koje Grad postiže iz godine u godinu, a kao veliki izazov istaknula je upravljanje sve većim brojem posjetitelja i istovremeno očuvanje UNESCO-ve zaštićene baštine, zbog čega je osmišljen projekt Respect the City, skup mjera koje teže održivom turizmu.

Studenti svake godine putuju izvan domovine, a u Dubrovniku s direktorom studija Janom Mosedaleom borave od 27. do 31. listopada. Cilj putovanja u Dubrovnik je istražiti destinaciju i čuti nešto o izazovima s kojima se susreće gradska uprava i djelatnici u turizmu. Osim sastanka s predstavnicima gradske vlasti, posjetit će i kruzer stacioniran u gruškoj luci i održati sastanke s drugim turističkim praktičarima.

Pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić studentima je održao prezentaciju izazovima u upravljanju turizmom u Dubrovniku, navodeći povijesne podatke od dolaska prvog kruzera u Dubrovnik 1999. do prevelikih gužvi 2018. godine.

– Zbog ograničenja u infrastrukturi, a uslijed rastućeg broja turista iz godine u godinu i sve većih gužvi koji su doveli do blokade u životu Grada, bilo je potrebno uvesti strateške mjere – rekao je  Miljanić, nakon čega je uslijedila rasprava.

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist