Sport

Svi u Gruž:Jugaško srce ili riječki petrodolari?

Svi u Gruž:Jugaško srce ili riječki petrodolari?

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja večeras u 20 sati na bazenu u Gružu imaju priliku treći put u finalnoj seriji svladati Primorje EB i uzeti trofej prvaka Hrvatske, točnije obraniti naslov prvaka.

Ne treba posebno isticati što bi im poraz odnio iz ruku. Jer, bez obzira što je Primorje ove godine Jugu pred nosom odnijelo dva vrijedna trofeja (Kup i Jadransku ligu), svi će se složiti kako od titule najboljeg u državi nema većeg dosega. I u slučaju da Jug u Beogradu na Final Fouru Eurolige ostvari zacrtano, prvenstvo je možda po prvi put zacrtano kao prioritet.

Podsjetimo, Jug je u prvoj utakmici iznenadio Primorje u Rijeci (9:8) i oduzeo prednost domaćeg terena. Potom su u Gružu (10:8) poveli s 2:0 u seriji, ali u Rijeci izgubili 5:6, nakon što su na poluvremenu imali 3:1.

Neki će ovo finale nazvati najvećim svih vremena. Svakako je, barem po 'težini' imena, najatraktivnije. Jer dubrovačka publika trebala bi večeras svjedočiti novoj sjajnoj predstavi dviju najboljih vaterpolskih sastava na svijetu, a Jugaši još jednom odigrati sa srcem, ali i mudrošću.

Utakmicu sude Nijemac Bender i Španjolac Borrell, a HRT će je izravno prenositi od 19.55 sati na svom Drugom programu.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist