Sport

Svi u Gospino polje!

Svi u Gospino polje!

U petak, 14. listopada u Sportskoj dvorani u Gospinom polju svi sportski fanatici doći će na svoje. Naime, zbog održavanja Judo kupa u subotu, 15. i nedjelju, 16. listopada malonogometaši i košarkaši će svoje zakazane utakmice odigrati dan ranije.

Mali nogomet je rezerviran za 17, a košarka u 19 sati..
Malonogometaši dubrovačkog Squarea u sklopu drugog kola 2. Hrvatske malonogometne lige ugostit će ekipu Starog gradskog parkinga iz Šibenika. Dubrovčani su u sezonu ušli kao jedan od favorita za osvajanje lige uz Novo Vrijeme iz Makarske i pločanskog Porto Tolera. U tri odigrana kola, Square se nalazi na prvom mjestu prvenstvene ljestvice sa sto postotnim učinkom.

U prvom kolu su svladali novaka u ligi MNK Imotski 8:2, potom u Gospinom polju bili bolji od Metkovića 8:4 te u trećem kolu također s lakoćom svladali u Vrgorcu MNK Tin rezultatom 8:6. Sastav Ivice Gvozdena u tri odigrana kola ima čak četiri najbolja strijelca lige. Po pet pogodaka postigli su Mato Šimunović i Stjepan Rezo, a po jedan manje Ante Daničić i Denis Hasanović (oba pojačanja ove sezone).

Protivnik Squareu u četvrtom kolu je Stari gradski parking koji je do sada ostvario jednu pobjedu (Okruk 6:0) te dva poraza (Tin GV 5:2, Ustanik 3:2). Prošle sezone u međusobnom omjeru ova dva kluba, Square je zabilježio pobjedu kod kuće (3:1), a u Šibeniku je utakmica završila neodlučeno (3:3). Nema sumnje da će malonogometaši Squarea u ovom susretu ponuditi dosta lijepih akcija i pogodaka, a uz to upisati četvrtu uzastopnu pobjedu! 
 
Odmah nakon malonogometaša na parket dvorane u Gospino polje istrčat će košarkaši Dubrovnika i riječkog Kvarnera.
Nakon poraza u prvom kolu od Zaboka, momčad Željka Vreće dočekuje redizejniranu riječku momčad KK Kvarner koju vodi Aramis Naglić. Inače, Naglić je jedan od najtrofejnijih riječkih košaraša, nastupao je za Cibonu, Kvarner, Jugoplastiku, Zadar te slovački Slovakofarm. Kao član Hrvatske košarkaške reprezentacije 1992. godine dobio je Državnu nagradu za šport 'Franjo Bučar'.

U prvom kolu A-1 lige Kvarner je upisao veliki poraz, -21 razlike (103:82) od glavnih favorita lige momčadi KK Split. S druge strane, pomlađena ekipa Dubrovnika u prvom kolu je u Gospinom polju poražena od Zaboka 81:72 iako su igrači Željka Vreće veći dio susreta imali prednost. U utakmici se najviše istaknuo Perić sa 15, dok su jednak broj poena postigli Frano Karač i Antonio Oštrić, svaki po 13.

Prošle sezone obje su momčadi ostvarile pobjede kod kuće, Dubrovnik je slavio osam razlike, a Kvarner u Rijeci sa pet poena prednosti (72:67).  U utakmici gdje su i Dubrovnik i Kvarner glavni konkurenti za ispadanje iz lige, zasigurno možemo očekivati vrlo tvrdu i zanimljivu utakmicu dubrovačke i riječke mladosti.
 
 
 

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr