Natrag
20.6.2018 19:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

Svi pričaju o porezu na nekretnine. A što je s vodnom naknadom?

4.9.2017 @ 7:29 Andrea Falkoni Račić Hrvatska

Podijelite:

Iako je početkom kolovoza, nakon što se dignula velika bura oko novog nameta – poreza na nekretnine, premijer Andrej Plenković, najavio njegovu odgodu, ovih dana stižu drukčije najave.

Naime, prije nekoliko dana premijer je izjavio kako će se početak primjene poreza na nekretnine znati za nekoliko tjedana, a sve nakon što Ministarstvo financija provede niz stručnih rasprava. Izjavio je i kako je odgoda primjene novog nameta, za kojega iz Vlade stalno ponavljaju, kako će tek zamijeniti postojeću komunalnu naknadu, posljedica političke procjene prema kojoj je nužno vidjeti koje su posljedice tog poreza važnog za jedinice lokalne i područne samouprave kao nenamjenski prihod.

-Nužno je da se svi informiraju o ciljevima tog lokalnog poreza, o smislu onoga što je do sada predstavljala komunalna naknada i spomenička renta – izjavio je Andrej Plenković.

I dok se još uvijek čeka odluka kada će se porez na nekretnine početi primjenjivati, puno je otvorenih i neodgovorenih pitanja.

Država se odriče prihoda?
Jedno od njih odnosi se i na vodnu naknadu za uređenje voda, koja se plaća za sve nekretnine osim za poljoprivredno zemljište, a koju već godinama građani plaćaju zajedno s komunalnom naknadom.

Više o svemu pročitajte u tiskanom izdanju DuLista!

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana