Natrag
25.3.2019 03:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sveučilište u Dubrovniku domaćin konferencije SINCERE

26.9.2016 @ 18:54 Dulist Aktualno

Podijelite:

Sveučilište u Dubrovniku krajem ovog tjedna domaćin je međunarodne znanstvene konferencije Smart Ideas and a New Concept of Economic Regeneration in Europe – SINCERE. Konferenciju pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović organizira Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku od 29. rujna do 1. listopada 2016.

Tijekom tri dana trajanja konferencije eminentni znanstvenici, gospodarstvenici i kreatori ekonomske politike iz više zemalja razmatrat će mogućnosti reindustrijalizacije i pametne specijalizacije u članicama Europske unije i zemljama kandidatima za članstvo. Poseban dio konferencije pod nazivom Pametni gradovi i nova ekonomija organiziran je u suradnji s Centrom za lokalni ekonomski razvoj – CLER Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Svečano otvorenje konferencije predviđeno je za četvrtak, 29. rujna 2016., u 10 sati, u prostoru Sveučilišnog kampusa (Branitelja Dubrovnika 41). Tom prilikom o industrijskoj politici u zemljama središnje i jugoistočne Europe govorit će zamjenik premijera za europske poslove Republike Makedonije dr. Fatmir Besimi, ministar industrije i trgovine Češke republike ing. Jan Mladek, ministrica industrije i trgovine Republike Kosovo dr. Hykmete Bajrami i ministrica uprave Republike Hrvatske dr. Dubravka Jurlina Alibegović. Panel će moderirati dr. Shqiponja Telhaj sa London School of Economics i dr. Iraj Hashi sa Sveučilišta Staffordshire u Velikoj Britaniji. Tijekom konferencije očekuje se i dolazak ministra regionalnog razvoja i EU fondova Republike Hrvatske Tomislava Tolušića.
-Veliki interes znanstvenika i gospodarstvenika iz Hrvatske i inozemstva kao i sudjelovanje kreatora ekonomske politike iz niza zemalja ukazuju na važnost pitanja reindustrijalizacije za održivi rast europskih gospodarstava. Bitno je istaknuti da će radovi konferencije biti objavljeni u časopisima referiranima u nekim od najjačih svjetskih znanstvenih baza. Sve navedeno zajedno čini ovaj skup jednim od najvažnijih znanstvenih događaja u području ekonomije u ovoj godini – istaknuo je doc. dr. sc. Nebojša Stojčić, pročelnik Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i predsjednik Organizacijskog odbora Konferencije.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana