DuList IN

‘ŠVEDSKI NOMAD’ Dubrovnik jedan od razloga zašto posjetiti Hrvatsku

'ŠVEDSKI NOMAD' Dubrovnik jedan od razloga zašto posjetiti Hrvatsku

Internetska sfera prepuna je članaka u kojima se ‘na sva zvona’ hvali Hrvatsku, a upravo je na svom blogu ‘Swedish Nomad’ poznati putoholičar i fotograf Alex Waltner naveo 55 razloga zašto bi trebalo posjetiti Hrvatsku. Na svom popisu nije izostavio ni Dubrovnik.

– Volim balkanske zemlje, a Hrvatska je jedna od zemalja koje sam najviše istraživao u toj regiji – istaknuo je u svojoj objavi ‘Švedski Nomad’ koji je zajedno sa svojom djevojkom proveo ljetne dane 2016. godine u Hrvatskoj.

Naime, njih dvoje su svoje prve dane u Lijepoj Našoj, odnosno prvi mjesec avanture proveli u Zagrebu, a onda su se spustili u južne dijelove i posjetili mjesta od Plitvičkih jezera, Krke, Zadra, Splita i Dubrovnika.

– Ako ste ljubitelj serijala ‘Game of Thrones’, onda vjerojatno već prepoznajete ovo mjesto. U čuvenoj seriji, Dubrovnik je Kraljev grudobran. Međutim, ovaj grad je puno više od toga. U Dubrovniku možete istražiti pravu povijest iz antičkih vremena koja je vrlo dobro sačuvana. Najbolje je ići u svibnju ili rujnu i prepustiti se veličanstvenoj atmosferi – napisao je ‘Nomad’ za naš grad i dodao kako se može posjetiti i otok Lokrum, koji je također od povijesne važnosti.

Također je u objavi na svome blogu istaknuo kako je Dubrovnik, zajedno sa Splitom i Hvarom postao glavno mjesto za poznate osobe i bogate ljude.

Ukoliko vas zanima koje je još razloge ovaj poznati bloger naveo, možete ih pročitati ovdje.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović