Natrag
20.4.2019 10:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Svećenici Konavala posjetili Kordu

17.12.2012 @ 19:12 Dulist Aktualno
2;2

Podijelite:

Svećenici konavoskog dekanata, na čelu s dekanom don Josipom Mazarekićem, bili su danas u posjeti načelniku Općine Konavle Luki Kordi.

U razgovoru s njim dotakli su se mnogobrojnih tema iz svakodnevnog života i rada župa, te održavanja više od osamdeset crkvi na području Općine Konavle. Svećenici su s načelnikom pričali i o socijalnim problemima, dogovoreno je da se usklade podaci Općine i Crkve o potrebitima.
Korda je istaknuo kako Općina pomaže prepoznajući ne samo značaj konavoskih crkvi u vjerskom životu, već i značaj sakralnih objekata kao kulturne baštine.

Konavoski župnici zajedno s dekanom don Josipom Mazarekićem podržali su odluku Općine Konavle da se dio novca od blagdanskog ukrašavanja namijeni u humanitarne svrhe.

– Svugdje oko nas je nekakvo blještavilo i lažni sjaj dok su oko nas istovremeno ljudi kojima treba pomoći i umjesto da trošimo novac na pretjerano ukrašavanje odlučili smo po 25 tisuća kuna uplatiti Centru „Josipovac“ i udruzi „Dva skalina“. Taj novac na taj način bit će puno bolje iskorišten. – istaknuo je načelnik Općine Konavle Luka Korda.
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana