Hrvatska

SVEČANOST U OPATIJI ACI marinama uručena tri ISO certifikata

SVEČANOST U OPATIJI ACI marinama uručena tri ISO certifikata

SGS, vodeća svjetska tvrtka za inspekciju, provjeru, testiranje i certifikaciju danas je, u ACI marini Opatija, svečanim uručenjem ISO certifikata za tri područja djelovanja i službeno potvrdila orijentaciju poslovanja ACI-ja prema izvrsnosti i unaprjeđenju u sferi upravljanja kvalitetom, okolišem i energijom.

Certifikate ISO 9001:2015 za područje sustava upravljanja kvalitetom; ISO 14001:2015 za područje sustava upravljanja okolišem te ISO 50001:2011 za područje sustava upravljanja energijom predsjedniku Uprave ACI-ja, Kristijanu Paviću svečano je uručio direktor odjela certifikacije SGS Adriatica Drago Goić.

22 ACI marine tako su, kao dio najvećeg sustava marina na Mediteranu, ispunjavanjem strogih uvjeta certificiranja, potvrdile svoju usmjerenost prema odgovornom poslovanju, odgovornom načinu korištenja energije te očuvanju okoliša, s ciljem poboljšanja kvalitete i sigurnosti pružanja usluge gostima, unapređenja poslovnih procesa, te doprinosa u promicanju održivog turizma u Hrvatskoj.

-Veliko nam je zadovoljstvo što danas možemo uručiti certifikate za sustav upravljanja kvalitetom, okolišem i energijom kao dokaz da je tvrtka ACI ispunila sve zahtjeve međunarodnih normi ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 I ISO 50001:2011. Certifikati se dodjeljuju na rok od tri godine, a SGS je obavezan svake godine izvršiti pregled u svrhu prikupljanja dokaza o kontinuiranom unapređivanju sustava upravljanja prema navedenim normama. Zadovoljstvo nautičara, očuvanje okoliša i učinkovito korištenje energije osnovni su ciljevi certificiranih sustava. Čestitamo upravi ACI-ja i svim zaposlenicima koji su sudjelovali u procesu uvođenja sustava jer su certifikacijom dokazali svoju opredijeljenost za društveno odgovornim poslovanjem koje će doprinositi dugoročnoj uspješnosti ACI-ja – rekao je direktor odjela certifikacije SGS Adriatica Drago Goić.

-Izuzetno sam zadovoljan činjenicom da je ACI i ovim međunarodnim certifikatom pokazao da je društvo koje intenzivno radi i nastavit će raditi na podizanju kvalitete poslovanja i koje je svjesno potrebe zaštite okoliša i efikasnog korištenja energijom. Naša su nastojanja usmjerena na to da kvalitetu i raznovrsnost usluge u hrvatskom nautičkom turizmu općenito dovedemo na razinu izvrsnosti kako bi Hrvatska bila prepoznata kao destinacija za vrhunski nautički turizam. Kontinuiranim ulaganjima u organizaciju, objekte, ljudske resurse i zaštitu okoliša dugoročno utječemo na porast kvalitete i podizanje standarda u marinama, ali i kod poslovnih partnera te u čitavoj destinaciji što se reflektira i na niz drugih turističkih i gospodarskih grana. Time posebnost sustava ACI-ja sa 22 marine na specifičan način dolazi do izražaja. Naime, ovime su sve 22 ACI marine dobile tri ISO certifikata – i za kvalitetu i za energiju i za okoliš, što je jedinstveni slučaj u Hrvatskoj. To postignuće dodatna je potvrda da je ACI lider u segmentu poslovanja hrvatskog nautičkog turizma, ali i dodatni poticaj prema postizanju izvrsnosti – predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist