Sport

SVEČANOST Orsanov hangar prva je sportska investicija u skoro 40 godina

Ovo je prva infrastrukturna investicija u sport od 1982. godine i ponosni smo što smo prvi to počeli raditi. U Dubrovniku sam 60 godina i svih 60 sam nazočan u sportu, mislim da je ovo prvi put da se gradska vlast uhvatila u koštac s problemima sporta i sportske infrastrukture – rekao je predsjednik Jedriličarskog kluba Orsan Marinko Mikulandra na svečanom otvaranju hangara za male jedrilice u ponedjeljak.

Izgradnju, koja je trajala nešto manje od tri godine, financijski je potpomogao Grad Dubrovnik, a Mikulandra je naglasio važnost boljih uvjeta za mlade jedriličare.

– Danas smo se ovdje okupili da bi našoj djeci omogućili jedan prekrasan sportski objekt koji će im u budućnosti sigurno pomoći da puno bolje vježbaju, treniraju i nauče osnovne stvari o moru i pomorskim vještinama što je zadatak Orsana. Da bi što više djece privukli u godinama koje su najkritičnije naravno da im moramo pružiti što bolje uvjete i omogućiti im normalno bavljenje sportom. U sportu mogu samo naučiti red, rad i disciplinu, poštovanje drugog i drugačijeg, stvaranje prijateljstva i pripreme za život. Sve što vidite ovdje, ovu lučicu smo napravili sa svojim vlastitim sredstvima, jedan objekt koji osim članovima služi na čast i gradu. Međutim teško da bi hangar završili u ove tri godine da Grad Dubrovnik nije priskočio i financijski pomogao. Djeca će manje vremena koristiti za trening, pripremu i raspremu broda jer će kad završi trening oprati jedra, s brodom će ući u hangar i smjestiti ga – objasnio je.

Marin Paić, predsjednik šibenskog Jedriličarskog kluba Val istoimenu sliku je uručio Mikulandri na poklon prilikom svečanosti. O trenutnom stanju radova na dubrovačkoj sportskoj infrastrukturi govorio je gradonačelnik Mato Franković.

– Prva velika i nova investicija u sportsku infrastrukturu je ovaj izniman objekt kojeg je izgradio JK Orsan. Samo u ovoj godini, osim ovog objekta, uskoro će biti gotov teren u Gospinom polju sa svlačionicama i tribinama. Započeli su radovi na rekonstrukciji bivšeg hotela Stadion i novog muzeja vaterpola, radovi na judo dvorani Mokošica i to je sve što smo obećavali prilikom natjecanja za preuzimanje odgovornosti za upravljanje Gradom Dubrovnikom. Izrada strateškog dokumenta je bila nužna, strategije sporta koja nije samo podloga za ovu gradsku upravu nego i za one koji dolaze iza nas. Teško je postići vrhunske rezultate u sportu bez adekvatne sportske infrastrukture, a onda kad ih postižete znači da imate izuzetne sportaše i to je ono što Dubrovnik ima. Međutim ne stajemo tu, nastavljamo u idućoj godini s obnovom postojeće sportske dvorane, počinjemo pripreme za izgradnju nove sportske dvorane, a sve kako bi naši sportaši dobili adekvatne uvjete i kako bi ovaj grad prenosili cijelim svijetom. Uskoro se završava i investicija u novu sportsku dvoranu OŠ Montovjerna koja će svojim sadržajem i prostorom biti potpuno adekvatna za sportska natjecanja – istaknuo je.

Nakon novog hangara JK Orsan, hangar za svoje potrebe ubrzo će dobiti i Veslački klub Neptun. Na trenutna ulaganja u sport u Dubrovniku osvrnuo se Dživo Brčić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

– Nekoliko puta su prošle godine bili rebalansi, malo manje od 17 milijuna kuna se godišnje ulaže kad govorimo o programima Dubrovačkog saveza športova. Po pitanju ulaganja u kapitalne objekte prošle godine je to bilo desetak milijuna kuna, a ove godine i više – pojasnio je.

Svi prisutni su prilikom otvorenja mogli uživati u prigodnom tratamentu restorana Orsan.

Pročitajte još

FOTOGALERIJA VK Jug AO u četvrtoj četvrtini svladao ‘Zvezdu’ 19:15

Dulist

OLIMPIJSKE NADE Jugašima četvrto mjesto

Dulist

TRI MEDALJE ZA BK DUBROVNIK Zlatna Barbara Janičić!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija