Županija

SVEČANOST NA OTOKU Kome je predsjednica pustila vodu?

SVEČANOST NA OTOKU Kome je predsjednica pustila vodu?

Ovog petka u rad je pušten sustav javne vodoopskrbe Nacionalnog parka Mljet, a svečanosti je prisustvovala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Riječ je o dovođenju vode s kopna, unutar sustava NPKLM vodovoda d.o.o. Korčula u zaseoku Pristanište (obala Velikog Jezera u kome je smještena uprava Javne ustanove Nacionalni park ‘Mljet’). Ovoj su manifestaciji također prisustvovali uz domaćina načelnika Općine Mljet Điva Marketa i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te njegov zamjenik Valentin Dujmović, državni tajnik za turizam Frano Matušić, zamjenik župana Joško Cebalo, zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić i drugi.

Također, održalo se i redstavljanje prvog od tri električna broda za prijevoz putnika u NP Mljet. Prvi električni brod nosit će naslov ‘Niko Nodilo’ u spomen na jednog od trojice Mljećana poginulih na brodu ‘Perast’ u Domovinskom ratu. Preostala dva broda nositi će imena druge dvojice stradalih: Antun Matić i Pero Sršen.

Predsjednica će također nazočiti svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Mljet u prigodi obilježavanja Dana općine Mljet i blagdana svetog Pavla, zaštitnika Mljeta.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist