AktualnoUrednički izbor

SVEČANO U KATEDRALI GOSPE VELIKE ‘Neka ova Prva pričest bude vaš novi početak’

SVEČANO U KATEDRALI GOSPE VELIKE 'Neka ova Prva pričest bude vaš novi početak'

Svečano je ove subote bilo u župi Velike Gospe. Naime, trideset mališana primilo je Prvu pričest, a djelitelj sakramenta bio je katedralni župnik don Marin Lučić. Tijekom propovijedi, don Marin je istaknuo kako nije uvijek lako prepoznati kad nas Gospodin zove.
-I vi ste kao prvopričesnici pozvani od Gospodina, a ovdje je s vama vaša obitelji, vaši roditelji koji vam pomažu da čujete kad vas Gospodin zove – rekao je don Marin istaknuvši kako Gospodin poznaje svakog od njih po imenu.
-Jako dobro pozna svakoga od vas, zna vaše srce. I vi ste prepoznali koliko je važno biti uz Isusa i koliko je važno primiti danas Isusa i koliko ćete od Isusa živjeti, jer će vam Isus dati snagu da možete hitati naprijed. I onda ćete u svom životu prepoznavati da vas Gospodin zove, svakoga na svoj način. Svak od vas ima neke svoje sposobnosti, neke svoje talente i onda ćete polako otkrivati tko ste, a u tome će vam pomoći Isus – rekao je don Marin.
-Gospodin vas danas želi okrijepiti i osnažiti da ovo bude novi početak vašeg života. Neka ova Sveta pričest bude novi početak, da svakome od vas Isus kaže: Ne boj se, znam što ti možeš biti. Neka vas Gospodin osnaži na tom vašem životnom putu – rekao je don Marin.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist