Županija

Svečano promovirana pelješka vinska cesta

Svečano promovirana pelješka vinska cesta

Nakon što ju je župan Nikola Dobroslavić službeno proglasio 18. ožujka, danas je u Malom Stonu i svečano promovirana prva tematska turistička cesta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ”Pelješac – vinsko carstvo”.


U njoj je danas više od 100 sudionika – vinarije, kušaonice vina, agroturizmi, školjkari, proizvođači autohtonih suvenira, značajni primjeri kulturne baštine, različite manifestacije i ponuda poput biciklističkih, planinarskih i drugih staza te restorani kao pridruženi članovi. Cesta je otvorena i za nove članove, koji će u narednom razdoblju osposobiti svoje prostore za prijem gostiju. Na projektu su godinu dana radili Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA.
Župan Nikola Dobroslavić naglasio je važnost našeg ruralnog prostora i potrebu za njegovom valorizacijom u turističkom smislu, kao i potrebu da se ovako objedinjenim nastupom stvori novi turistički proizvod koji će konkurirati ponudi u regiji.
Neka Cesta uspješno brodi, želim joj dobar vjetar i dobru kapljicu vina – poručio je župan Dobroslavić.
Direktorica DUNEA-e Melanija Milić pojasnila je što je sve Agencija odradila na pripremi i uspostavi Ceste, a Ivo Mujo, kao predsjednik Povjerenstva za njezinu uspostavu, naglasio važnost daljnjeg zajedničkog rada članova, dok je direktorica TZ Ston Fani Slade predstavila program rada za naredno razdoblje.
Inicijativu je ispred upravljačkog tijela i kao član Ceste Pelješac pozdravio Jozo Rabušić te direktor Turističke zajednice DNŽ Vladimir Bakić koji je formiranje ove Ceste nazvao novim modelom upravljanja destinacijom na našim prostorima.
Ovo nam je nedostajalo, prostor Pelješca je ogroman potencijal koji ovako ujedinjen može konkurirati drugoj ponudi našeg okruženja i siguran sam da će agencije to prepoznati – kazao je Stanko Ljubić, ispred Strukovne udruge putničkih agencija pri HGK – županijskoj komori Dubrovnik.
Promocija je okupila brojne sudionike Ceste, koji su ovom prigodom preuzeli promotivne materijale (brošure, promo stalke i oznake za objekte), za koje su sredstva osigurana kroz EU fondove i druge projekte koje provodi DUNEA. Europskim novcima financirana je i smeđa signalizacija za svaki od objekata ceste, kao i veliki informativni panoi te izrada web stranice (www.rural-dubrovnik-neretva.hr) koja će s vremenom obuhvatiti cjelokupnu ruralnu turističku ponudu naše županije. Naime, u konačnici je planirano sedam tematskih turističkih cesta, a nakon Pelješca slijedi Neretva.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist