Grad

SVE UPUĆUJE NA NOVE REKORDE Zidine love magičnih milijun!

U srpnju smo prodali 10000 karata više nego lani. U odnosu na lanjskih 158 tisuća, ove godine riječ je o 168 tisuća prodanih ulaznica za gradske zidine tijekom mjeseca srpnja.

U lipnju smo imali rast prodaje 13 posto, a u srpnju 6 posto, pa cijenimo da je manjem rastu ‘krivac’ vrućina – kazao je za DuList tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić.

Kad se gleda prvih sedam mjeseci Kapetanić ističe kako je prodano ukupno 514 tisuća ulaznica, što je u odnosu na lanjskih 470 tisuća rast od 44 tisuće. Riječ je o ukupnom porastu od preko 9 posto.

– Bez obzira na velike vrućine nadamo se da ćemo do kraja godine dostići ‘magičnu brojku’ od milijun posjetitelja gradskih zidina, čime bismo oborili lanjski rekord od 914 tisuća posjetitelja. Naime, kad bi preostali mjeseci bili po rezultatu isti kao lani ostvarili bismo 960 tisuća prodanih ulaznica. Procjenjujemo da neće biti ispod tog broja. Dakle, nakon rekordne 2014. godine i u 2015. godini hitamo prema novom rekordu – istaknuo je Kapetanić.

Udvostručen iznos za obnovu
O prihodima u ovoj godini, najavio je Kapetanić, raspravljat će se za pola godine na Velikom vijeću DPDS-a, ali već danas neki pokazatelji i neslužbeni rezultati pokazuju kako je prihod od dubrovačkih zidina porastao za milijun kuna u odnosu na 2014. godinu. Jednako tako su sredstva uložena u obnovu baštine gotovo udvostručena. U prvih šest mjeseci riječ je o ulaganju od 12,5 milijuna, dok su ulaganja lani bila 6,5 milijuna kuna.

Za razliku od dubrovačkih gradskih zidina, nešto drukčije rezultate bilježe Stonske zidine i Sokol grad u Konavlima.
– Zbog velikih vrućina bilježimo pad na te dvije lokacije, iako su prijašnji mjeseci bili bolji nego lani, a lipanj jednak lanjskom. U Stonu je u srpnju zabilježen pad od oko 30 posto, s 9000 na 6000 posjetitelja. Isto vrijedi i za Sokol grad, gdje je također ostvaren pad, 1200 prodanih ulaznica u odnosu na 1600 lanjskih. Ljudima se, naime, jednostavno ne da penjati visoko po ovim vrućinama – zaključuje Kapetanić.

Pročitajte još

Privode se kraju radovi na novom dječjem vrtiću u Mokošici

Dulist

GRAĐANI NEZADOVOLJNI ‘Otvorite vrata đardina vile Čingrije!’

Dulist

FRANKOVIĆ PORUČIO ‘Nakon rata i razaranja, priča o Hrvatskoj započela je ispočetka’

Dulist