Županija

Sve spremno za 24. Sabatinu

Sve spremno za 24. Sabatinu

Povodom skorog održavanja 24. Međunarodnog susreta vinogradara i vinara Sabatina 2014. danas su se sastali župan Nikola Dobroslavić i predstavnici Zadružnog saveza Dalmacije.

Tom prigodom, predstavnici Saveza zahvalili su Županu na dosadašnjoj potpori u organizaciji Sabatina te najavili planove vezane uz organizaciju ovogodišnje manifestacije, koja će se održati u Mlinima u hotelu Astarea.

– Prepoznali smo golem vinogradarski i vinarski potencijal Dubrovačko-neretvanske županije te aktivno radimo na unaprjeđenju istoga. Donijeli smo Strategiju razvoja vinarstva, u travnju ove godine organizirali smo vinski festival Dubrovnik FestiWine, otvorili smo tematsku cestu Vinsko carstvo na Pelješcu, a težište svega toga bio bi Vinski muzej – istaknuo je župan Dobroslavić.

Župan je izrazio zadovoljstvo što se ovogodišnja Sabatina održava u Župi dubrovačkoj te kazao kako će i ove godine Dubrovačko-neretvanska županija poduprijeti njezinu što kvalitetniju organizaciju.

Sabatina, najstariji hrvatski vinarski susret, okupit će na jednom mjestu vodeće vinare iz svih hrvatskih vinskih regija i inozemstva, ljude iz struke, predstavnike ministarstava te distributere opreme. Organizirat će se i edukativne i degustacijske radionice kao i studijski obilasci vinogorja i praktične prezentacije radova u vinogradima.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist