Županija

SVE SLUŽBE NA TERENU Evo kakvo je stanje na prometnicama susjednih općina!

SVE SLUŽBE NA TERENU Evo kakvo je stanje na prometnicama susjednih općina!

Iako su najavljivane iznimno niske temperature, netipične za naše područje, kao i snijeg, vremenske neprilike su iznenadile sve.

Kako javljaju iz Općine Konavle, stariji Konavljani ne pamte da je ikada ovoliko dugo Konavle bilo okovano niskim temepraturama koje su prelazile i -10.

– U srijedu je Konavle, kao i cijela dubrovačka okolica, osvanulo bijelo na radost dječice, ali i ne toliko oduševljenje onih starijih koji za snijeg nisu bili pripremljeni. Ipak, nisu svi bili nepripremljeni za ovakvu stiuaciju – konavoski vatrogasci su doslovno od 0 do 24 vrijedno obavljali svoj posao i svojim su velikim trudom omogućili da Konavle budu prohodne te da niti jedna kuća ne ostane odsječena.

Radeći u iznimno teškim uvjetima svih 20-tak vatrogasaca, dvije ralice i terenska vozila su proteklih tjedan dana danonoćno bili na terenu čišteći puteve i pomagajući onima kojima je pomoć bila potrebna – navode iz Općine.

– Svaka kuna koju je Općina Konavle uložila u svoje vrijedne vatrogasce, posebno u ovakvim situacijama, pokazuje se itekako pametno uloženima! – rekao nam je i zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić, koji je ujedno i šef stožera civilne zaštite.

– Naši vatrogasci su super momci, rade već danima i sve je u redu. Imamo i ralice i dovoljne količine soli tako da nema nikakvih poteškoća. Imali smo jedino zastoj na cesti prema Cavtatu zbog automobila koji su se u promet uključili s ljetnim gumama – rekao je Lasić. Na kraju se i našalio kako on, za razliku od dubrovačkog zamjenika gradonačelnika Željka Raguža koji je hiperaktivan, upravo pred kućom radi snješka.

Problema nema ni na području Općine Ston. Potvrdio nam je to načelnik Vedran Antunica koji je rekao kako snijeg čiste i općinske komunalne službe, ali i Dubrovnik ceste.
– Sve je prohodno – rekao je Antunica.

Prema riječima načelnika Općine Župa dubrovačka, ralica je čistila smo državnu cestu D-8.

– Ralica je prošla samo na državnoj cesti, magistralom, a drugim cestama nije prošla. Ostale ceste mi čistimo sa strojevima, rovokopačem i drugim strojevima građevinske mehanizacije – rekao je Silvio Nardelli.

Na terenu su i sve službe Općine Dubrovačko Primorje.

– Napadalo je 10-15 centimetara snijega svugdje, ali čisti se, sve su ekipe na terenu, ralice, vatrogasci, komunalci, baca se sol. Osim što su bile tu na cesti neke prometne nezgode, zasad nemamo drugih poteškoća većih na prometnicama. Imamo i dvije ralice koje čiste ceste – rekao je načelnik Nikola Knežić.

Pročitajte još

Naši maslinari osvojili brojne medalje na međunarodnoj smotri maslinara!

Dulist

TZ Dubrovačko-neretvanske županije na sajmu Holiday World u Pragu

Dulist

ENO GASTRO PREZENTACIJE Slastice dubrovačkog kraja na BMT sajmu u Napulju

Dulist