Natrag
23.6.2018 23:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Sve ostalo je glazba’ u Zagrebu – s ‘Mozart kuglama’!

14.12.2017 @ 7:46 Dulist Kultura

Podijelite:

Božićnim izdanjem edukativnog glazbeno-scenskog animacijskog programa ‘Mozart kugle’ iz ciklusa ‘Gioachinova kuglica’ Ivana Jelača i Frana Marija Vranković gostovale su u Zagrebu u OŠ Retkovec.

Gostovale su s izvedbama programa za 1. i za 5. razred osnovne škole učeći djecu o važnosti klasične glazbe te stavljajući ju u kontekst vremena povezujući ju sa zanimljivim informacijama iz života Gioachina Rossinija i Wolfganga Amadeusa Mozarta. Učenike je tako, između ostalog, oduševilo da je Rossini bio strastveni kuhar, da je Mozart imao psa, čvorka, kanarinca i konja za kućnog ljubimca, da je kao dijete zaprosio Mariju Antoanetu te da bi Mozartova sestra Ana Marija možda postala jednako slavna kao njezin brat da joj nisu zabranili nastupati kad je došla u godine podobne za udaju.

Priču o glazbi u ovom programu Jelača i Vranković spojile su sa pričom o kuhanju pa tako Vranković u ulozi kuharice kroz program priprema Mozart kugle, koje na kraju djeca koja su zapamtila najviše informacija iz programa mogu i degustirati.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana