Kultura

‘Sve ostalo je glazba’ u Zagrebu – s ‘Mozart kuglama’!

'Sve ostalo je glazba' u Zagrebu – s 'Mozart kuglama'!

Božićnim izdanjem edukativnog glazbeno-scenskog animacijskog programa ‘Mozart kugle’ iz ciklusa ‘Gioachinova kuglica’ Ivana Jelača i Frana Marija Vranković gostovale su u Zagrebu u OŠ Retkovec.

Gostovale su s izvedbama programa za 1. i za 5. razred osnovne škole učeći djecu o važnosti klasične glazbe te stavljajući ju u kontekst vremena povezujući ju sa zanimljivim informacijama iz života Gioachina Rossinija i Wolfganga Amadeusa Mozarta. Učenike je tako, između ostalog, oduševilo da je Rossini bio strastveni kuhar, da je Mozart imao psa, čvorka, kanarinca i konja za kućnog ljubimca, da je kao dijete zaprosio Mariju Antoanetu te da bi Mozartova sestra Ana Marija možda postala jednako slavna kao njezin brat da joj nisu zabranili nastupati kad je došla u godine podobne za udaju.

Priču o glazbi u ovom programu Jelača i Vranković spojile su sa pričom o kuhanju pa tako Vranković u ulozi kuharice kroz program priprema Mozart kugle, koje na kraju djeca koja su zapamtila najviše informacija iz programa mogu i degustirati.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist