DuList IN

SVE JE SPREMNO ZA MOBU 2019. Prvi dan ljeta vodi ‘doje u poje’

Na jedinstvenu lokaciji u Konavoskom polju u Čilipima na kojoj je u sklopu prošlogodišnje Mobe izgrađena tradicionalna kućerica ovaj petak, 21. lipnja stižu sjajna glazbena imena. Na ovogodišnjem festivalu Moba zasvirat će Vojko V, Elementa i Otpisani klan.
Kako navode organizatori, Moba nikada nije samo glazba i zabava pa tako i ove godine najavljuju edukativnu ‘’akciju’’. U srijedu i četvrtak na istoj lokaciji vrijedna ekipa će pokazati što je zaista moba – zbijat će se stog od okošene trave, a pozivaju se svi koji žele sudjelovati da dođu u polje u srijedu od 18 sati i u četvrtak od 6 do 10 i u poslijepodnevnim satima od 18 do 21 sat. Stog će se zbijati na tradicionalan način, a kako se to najbolji radi pokazat će Miho Kukuljica.

Inače, MOBA je naziv koji se koristi(o) za veće radne akcije (berba grožđa, skupljanje sijena, berbu maslina itd.), to jest okupljanje radne snage s ciljem što bržeg i kvalitetnijeg obavljanja posla, ali i s važnim društvenim podtekstom koji podrazumijeva zajedništvo, solidarnost i uzajamno pomaganje.

-Prvi dan ljeta vodi ‘doje u poje’. Vidimo se! – pozivaju organizatori.

 

Pročitajte još

Ivanka, Mrle i njihovi ‘Kišni razdraganci’ dolaze u Dubrovačke knjižnice

Dulist

STREET ART FESTIVAL Uz Lenu Kramarić naučite više o urbanoj umjetnosti i izradi grafita

Dulist.hr

NOVI ALBUM IZAE Jeste li spremni za ‘Kvamb’?

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija