Aktualno

‘Sve će nam na ovome svijetu prodati!’

Zračna luka Dubrovnik uskoro bi mogla poći u privatizaciju.

Barem ako je suditi prema najavama iz Vlade.

– U roku od dva mjeseca u privatizaciju idu sve četiri pomorske luke (Rijeka, Ploče, Zadar, Šibenik), zatim Hrvatska lutrija, Croatia Airlines, Narodne novine, riječna luka Vukovar i Petrokemija – izjavio je za Globus predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Mladen Pejnović, a već iduće godine u privatizaciju bi trebalo ići čak 19 novih tvtki. Prema pisanju Globusa riječ je  Hrvatskoj pošti, ACI-ju, Jadroliniji, sedam zračnih luka (Osijek, Pula, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik, Zagreb), Imunološkom zavodu, Croatia banci, APIS-u, Brijunima, Brodarskom institutu, Hrvatskoj brodogradnji – Jadranbrod, Club Adriatic, Park Prevlaka i Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica.

Konavoski načelnik Luka Korda komentirao je ove posljednje najave riječima da 'se ne bi čudi s ovom Vladom kada bi došao doma leći i našao prodan krevet na kojem leži.
-Ovo je sramota, i ja ne vidim drugog izbora do izbora.Ako ovaj narod ima imalo u glavi, onda će što prije tražiti izbore pod uvjetom da nas novi ne prodavaju, i od nas ne prave u svome domu tuđine – rekao je Korda.
-Prodat će nam i ovo vode što pijemo, sve na ovome svijetu će nam prodati – ističe Korda te dodaje kako svoj udjel od 15 posto vlasništva neće prodavati ni pod koju cijenu.

Komentar ovakvih najava iz Zračne luke nismo uspjeli dobiti.

Podsjetimo, većinski vlasnik Zračne luke Dubrovnik je Republika Hrvatska s 55 posto vlasničkog udjela.

Pročitajte još

U Italiji preminulo 540 osoba, u Austriji već četvrti dan više oporavljenih nego zaraženih

Dulist

JAVLJAJU IZ SANITATA Gruška placa ipak neće biti otvorena

Dulist

PRODULJENO RADNO VRIJEME Butige u četvrtak, petak i subotu rade od 7 do 20 sati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija