Natrag
20.4.2019 14:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Sve će nam na ovome svijetu prodati!’

9.10.2013 @ 15:37 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Zračna luka Dubrovnik uskoro bi mogla poći u privatizaciju.

Barem ako je suditi prema najavama iz Vlade.

– U roku od dva mjeseca u privatizaciju idu sve četiri pomorske luke (Rijeka, Ploče, Zadar, Šibenik), zatim Hrvatska lutrija, Croatia Airlines, Narodne novine, riječna luka Vukovar i Petrokemija – izjavio je za Globus predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Mladen Pejnović, a već iduće godine u privatizaciju bi trebalo ići čak 19 novih tvtki. Prema pisanju Globusa riječ je  Hrvatskoj pošti, ACI-ju, Jadroliniji, sedam zračnih luka (Osijek, Pula, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik, Zagreb), Imunološkom zavodu, Croatia banci, APIS-u, Brijunima, Brodarskom institutu, Hrvatskoj brodogradnji – Jadranbrod, Club Adriatic, Park Prevlaka i Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica.

Konavoski načelnik Luka Korda komentirao je ove posljednje najave riječima da 'se ne bi čudi s ovom Vladom kada bi došao doma leći i našao prodan krevet na kojem leži.
-Ovo je sramota, i ja ne vidim drugog izbora do izbora.Ako ovaj narod ima imalo u glavi, onda će što prije tražiti izbore pod uvjetom da nas novi ne prodavaju, i od nas ne prave u svome domu tuđine – rekao je Korda.
-Prodat će nam i ovo vode što pijemo, sve na ovome svijetu će nam prodati – ističe Korda te dodaje kako svoj udjel od 15 posto vlasništva neće prodavati ni pod koju cijenu.

Komentar ovakvih najava iz Zračne luke nismo uspjeli dobiti.

Podsjetimo, većinski vlasnik Zračne luke Dubrovnik je Republika Hrvatska s 55 posto vlasničkog udjela.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana