Natrag
19.4.2019 06:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Svako daljnje rezanje odvelo bi nas u katastrofu’

22.10.2013 @ 9:18 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Povećanje poreza je smanjilo potrošnju i smanjilo proizvodnju te smanjilo prihodnu stranu proračuna. Rješenje nije u Ministarstvu financija, rješenje je u Ministarstvu gospodarstva – kazao je predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić u razgovoru za HRT-ov Dnevnik 3.

– Svako daljnje rezanje guralo bi Hrvatsku u veću katastrofu – rekao je u Jurčić te dodao kako su nas rezovi 'doveli do ovdje'. Kazao je kako je panika potpuno nepotrebna, jer Hrvatska nije jako zadužena država.

– Hrvatski javni dug po briselskoj metodologiji je 55 posto, dok je prosjek zaduženosti Europe 85 posto, a najrazvijenijih zemalja Europe 90 posto. Dakle, Hrvatska ima još prostora do 60 posto da bi se mjere zbog prekomjernog proračunskog manjka aktivirale, Vlada može aktivnom ekonomskom politikom pokrenuti gospodarstvo i početi dizati BDP i to je jedino pravo i jedino moguće rješenje deficita i financijske stabilizacije u Hrvatskoj – rekao je Jurčić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana