Sport

SVAKA ČAST Mario Obuljen istrčao amsterdamski maraton s osobnim rekordom!

SVAKA ČAST Mario Obuljen istrčao amsterdamski maraton s osobnim rekordom!

Dubrovčanin Mario Obuljen istrčao je danas 40. TSC Amsterdam Marathon, srušivši ujedno svoj osobni rekord za čak 39 minuta!

Obuljen je 42 kilometra i 195 metara dug maraton ulicama Amsterdama istrčao za 3 sata, 41 minutu i 20 sekundi. S tim vremenom plasirao se u gornju četvrtinu natjecatelja (a nastupilo ih je čak 12349!), a zanimljivo je da je prosječno trčao 11,584 kilometra po satu.

– Da je bilo lako… Ali zato nakon 42,195 km proći kroz cilj je uistinu nešto predivno i posebno, takav naboj emocija da je to teško za opisati. Definitivno postizanje sklada tijela, duha i uma! U pola godine treninga za amsterdamski maraton toliki napredak, to je bilo izvan mojih očekivanja da ste me pitali prije šest mjeseci – kazao je nakon utrke Obuljen.

– Amsterdamska utrka je predivna, većina staze je ravna. Ove godine su slavili 40 godina, organizacija je bila vrhunska. Kad sam krenuo bila je kiša i svega 5 stupnjeva Celzija, pa sam promrzao – opisuje svoj uspjeh u Nizozemskoj Obuljen.

– Sad ću se dva tjedna odmoriti jer mi je tijelo preiscrpljeno, to je uobičajeno nakon maratona. Onda ću početi novi trening kao pripremu za novi maraton. Kako sada stvari stoje bit će to Rim 10. travnja, ali to ću znati kroz 20 dana, dok se odmorim. Inače, Rim je odličan radi jedinstvenog ambijenta. Iako je popločan kockama, što otežava trčanje jer morate paziti – istaknuo je Obuljen.

Ipak, prije Rima ‘Super Mario’ će nastupiti na polumaratonu u Splitu 26. veljače.

– Taj datum nastupa u Rimu mi malo ne ide na ruku, jer je 1. svibnja Dubrovački polumaraton, koji nipošto ne želim propustiti. Otrčat ću ga bez spremanja, ali s guštom! – rekao nam je Obuljen, koji će nakon Dubrovačkog polumaratona nastupiti i na humanitarnoj utrci Wings for life u Zadru tjedan dana kasnije.

Obuljen je posebno zahvalan svom treneru, poznatom konavoskom triatloncu Jakši Dikliću, koji mu je osmislio program priprema za maraton koji se, očito, pokazao kao pun pogodak. Bitan faktor uspjeha, ističe Obuljen, su i nove tenisice marke Saucony, s kojima je već oborio osobni rekord na polumaratonu u Sarajevu, a danas je u njima srušio i osobni rekord na maratonu.

– Uživao sam trčeći u novoj opremi. Trčao sam i u Sarajevu u njima, ali mi je trebalo još malo vremena dok su se ‘navikle’ na nogu – kaže nam Obuljen.

Podsjetimo kako Mario Obuljen, javnosti inače poznatiji kao bivši gradski vijećnik HDZ-a, već ima niz istrčanih polumaratona i maratona. Vrijedi istaknuti kako ‘Super Mario’ na svakoj utrci promovira svoj grad, kao i dubrovački polumaraton, čije će se drugo izdanje održati u svibnju 2016. godine.

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI DRES VATRENIH Modrić: ‘Uvijek se iznova obradujem novoj garnituri’

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Dulist

Jedanaest titula državnih prvaka i čak 45 medalja za Taekwondo klub Shark!

Dulist