Natrag
26.4.2019 16:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

SUZBIJANJE SIVE EKONOMIJE Građani Poreznoj upravi poslali više od 40 milijuna računa

30.3.2019 @ 7:50 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Nakon završene četvrte sezone nagradne igre ‘Bez računa se ne računa’ Ministarstvo financija – Porezna uprava od građana je zaprimila ukupno 40 260 000 računa.
-Zahvaljujemo građanima što podupiru Poreznu upravu u suzbijanju sive ekonomije još od uvođena fiskalizacije u prometu gotovinom 2013. godine te što su tijekom posljednje sezone nagradne igre poslali gotovo 12 milijuna računa – navode iz Porezne uprave.

Prema riječima pomoćnika ministra i ravnatelja Porezne uprave Božidara Kutleše, siva ekonomije prisutna je u svim državama Europske unije, ali i mnogo šire.

-Riječ je o prijetnji kako za državni proračun, tako i za društvo u cjelini koja se mora ozbiljno shvatiti. Iako je Ministarstvo financija do sada uložilo velike napore i resurse kako bi ju suzbilo u što većoj mjeri, borba protiv sive ekonomije se nastavlja, ne samo zbog sigurnije zajedničke budućnosti već i zbog osiguravanja pravednih uvjeta na tržištu za većinu obveznika koji uredno izvršavaju svoje obveze – izjavio je Božidar Kutleša.

Sustavi fiskalizacije i analize rizika Porezne uprave konstantno se nadograđuju i prilagođavaju novim pojavnostima u poslovanju poreznih obveznika, što ovlaštenim inspektorima omogućava obavljanje ciljanih nadzora, praćenje dnevnog prometa i lakše otkrivanje kršenja propisa od strane poreznih obveznika. Međutim, osim što se oslanja na nove tehnologije prilikom obavljanja nadzora, Porezna uprava i dalje računa na potporu građana.

-Osim službenicima Porezne uprave posebno bih se zahvalio i građanima Republike Hrvatske koji su nas do sada u tolikoj mjeri podupirali u suzbijanju sive ekonomije. To je znak kako su svjesni problema i da žele nešto promijeniti te osigurati što poštenije i uređenije društvo. Uz svoje redovne nadzorne aktivnosti, Porezna uprava će građane i dalje motivirati svojim kampanjama i nagradnim igrama te im olakšavati poslovanje i komunikaciju s Poreznom upravom putem sustava e-porezne, odnosno Jedinstvenog portala Porezne uprave koji gotovo svakog dana nudi nove mogućnosti – kaže Božidar Kutleša pomoćnik ministra, ravnatelj Porezne uprave.

Iz Porezne uprave pozivaju građane da i dalje prijavljuju uočene nepravilnosti i tako nastave aktivno sudjelovati u suzbijanju sive ekonomije. Bez računa se ne računa!

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana