Natrag
26.5.2018 23:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sutra presuda za “Vrtove sunca”

31.5.2012 @ 12:54 Andrea Falkoni Račić Crna kronika

Podijelite:

Presuda u aferi „Vrtovi sunca“ znat će se sutra u 12 sati i 30 minuta, potvrdio nam je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

Kako je istaknuo jučer je zaključena rasprava, iznesena je obrana i završni govori, nakon čega slijedi čitanje presude.

Podsjetimo, u aferi su za milijunske zlouporabe u pretvorbi tvrtke “Dubrovačko primorje” i nezakonit upis vlasništva nad zemljištem “Vrtovi Sunca” u Orašcu, vrijednom više od 151 milijun kuna, optuženi bivši predsjednici dubrovačkog Županijskog i Općinskog suda Pero Miloglav i Ivo Besjedica te trojica dubrovačkih poduzetnika Pero Vićan, Antun i Antoan Kralj.

USKOK je Miloglava optužio da je 2007. na poticaj vlasnika građevne tvrtke 'Konel' Antuna i Antoana Kralja zlorabio položaj kako bi, zajedno s Besjedicom, s “Vrtova Sunca” skinuli plombu sa zabilježbe spora te tako tvrtci “Dubrovački Vrtovi Sunca” omogućili dizanje založnog zajma od 120 milijuna eura. Od tog kredita tvrtka “Konel” naplatila je 12 milijuna kuna za radove izvedene u “Vrtovima Sunca”.

Navodne nezakonitosti u “Vrtovima Sunca” USKOK je otkrio istražujući slučaj “Pet zvjezdica” u kojem su otac i sin Kralj pokušali “reketariti” Gorana Štroka, tadašnjeg vlasnika hotela 'Bellevue'.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana