Kultura

Sutra posljednji ovogodišnji festivalski nastup Linđa na Revelinu

Sutra posljednji ovogodišnji festivalski nastup Linđa na Revelinu

Četvrti te ujedno posljednji nastup Folklornog ansambla Linđo na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama na rasporedu je sutra, 13. kolovoza s početkom u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Prvi Linđov nastup na 70. Igrama obilježilo je gostovanje KUD-a Jedinstvo iz Splita, a program preostalih festivalskih izvedbi sačinjen je od neizbježne dubrovačke poskočice linđo, podravskih svata, bunjevačkih plesova, vrličkog kola, starih splitskih plesova, plesova iz Zaprešića te, uz glazbene točke, i ulomka iz tradicionalne konavoske zdravice koju govori ravnatelj Folklornog ansambla Linđo Vlaho Kljunak. Linđove izvedbe na Revelinu tradicionalno su praćene dugotrajnim aplauzom s ovacijama zadovoljne domaće i inozemne festivalske publike, kako je bilo i na tri do sada održana festivalska nastupa.

Folklorni ansambl Linđo od 1967. godine redovito nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama, a na brojnim gostovanjima diljem svijeta uspješno promovira ime Dubrovnika i Hrvatske. Kolo linđo se, uz festu sv. Vlaha, dubrovački govor, umijeće izrade konavoskog veza, klapsko pjevanje, nijemo kolo Dalmatinske zagore, bećarac, međimursku popevku i druga kulturna dobra iz raznih hrvatskih krajeva, nalazi na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara RH.

Ulaznice za posljednji Linđov nastup na 70. Igrama dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21:30 sati gdje stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30 posto pri kupnji ulaznica. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 posto popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 posto  popusta na festivalske suvenire.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist