Aktualno

Šutalo: Želimo garažu, ali zakonitim putem

Šutalo: Želimo garažu, ali zakonitim putem

Obitelj Šutalo nije u sukobu sa stanarima zgrade u ul. S. Cvijića 34, niti je protiv projekta, kao što se pokušava prikazati i obmanuti javnost. Bit svega je da mi tražimo zakonitost i nećemo odustati od toga – kazala nam je Radmila Šutalo.

Reakcija je to nakon jučer objavljenog izvještaja sa sastanka s gradonačelnikom Androm Vlahušićem na web stranicama Grada u kojem se navodi da se obitelj Šutalo ne slaže s većinom stanara i koči projekt.

– Priča o gradnji garaže je puno složenija i dublja nego što izgleda na prvi pogled. Osnovni problem je u neriješenim imovinsko-pravnim odnosima stanara zgrade. Kada smo to istakli na jučerašnjem sastanku, rečeno nam je "da je za to kasno", međutim nama "nije kasno", važno nam je da se ovaj zajednički projekt Grada Dubrovnika i stanara zgrade odradi bez greške u koracima i na zakonit način te u interesu svih stanara zgrade. Kao vlasnica stana potpisala sam samo suglasnost za pribavljanje projektne dokumentacije. Stanovi u zgradi nisu etažirani; dio stanova je u vlasništvu pravnih osoba ili su opterećeni hipotekama poslovnih banaka. Dio ljudi oko Iva Jadrušića i Gradonačelnika žele sve to ubrzati – ističe Šutalo.
 
Nadalje navodi kako se stanare požurilo da uplate dio sredstava, što je dio njih i učinio, iako nisu upoznati s detaljima projekta
– Međutim, postoji dio stanara koji to ne želi. Pogotovo ne na brzinu i bez svih informacija. Činjenica je također da su svi vlasnici stanova suvlasnici zemljišta na kojem je predviđena gradnja garaže. Stanovi u zgradi nisu etažirani; dio stanova je u vlasništvu pravnih osoba ili su opterećeni hipotekama poslovnih banaka. Dio vlasnika stanova su stariji ljudi, koji nemaju auto, ili ne žele parkirno mjesto. Kada sam isticala da tim ljudima treba odrediti pravičnu naknadu za njihov suvlasnički dio, rečeno je da je za to kasno. Međutim, nama se nigdje ne žuri, a pogotovo ne kada nisu ostvareni svi zakonski preduvjeti. Ukoliko se sada ne riješe svi imovinsko – pravni odnosi nakon izgradnje garaže neće se moći dobiti Vlasnički list za parkirno mjesto, stoga i tražimo da se angažira pravnik da odradi taj dio posla. Obitelj Šutalo podržava projekt i zainteresirana je za njega, ali na pravilan i zakonit način – istakla je Radmila Šutalo, čija je obitelj vlasnica jednog stana u zgradi na adresi Stjepana Cvijića 32.
 

 
 

Pročitajte još

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist

Zoran Milanović: ‘Ovo je čisti puč! Na kraju ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako’

Dulist