Aktualno

Sustav grijanja nedovoljan

Sustav grijanja nedovoljan

Uprava Opće bolnice Dubrovnik uputila je priopćenje za javnost u vezi raznih informacija o problemu grijanja u toj ustanovi, a koje se ovih dana pojavljuju u javnosti.

– Posljednjih par dana grijanje u Općoj bolnici Dubrovnik i svim prostorima koji su vezani za bolnicu (kao što je vrtić „Škatulica“ i sl.) zbog nižih temperatura, radi u posebnom režimu. Temperature koje se postižu u prostorima tijekom dana variraju od 16 do 17 stupnjeva Celzijevih u ranim jutarnjim satima (od 6 do 7 sati) pa do 21 do 22 stupnja Celzijevih tijekom dana (od 9 ili 10 do 22 sata). Tijekom noći (od 22 do 6 sati) temperatura se spušta sa 22 na 16 do 17 stupnjeva Celzijevih – ističu iz Uprave Opće bolnice.

Posebno naglašavaju kako je riječ o maksimumu dnevnih temperatura koji se u Općoj bolnici Dubrovnik s postojećim sustavom grijanja može postići, a koji će se moći održavati i najavljivanim lošijim vremenskim uvjetima (ukoliko ne dođe do nepredviđenog otkazivanja ili kvara nekog dijela postrojenja).

Postrojenje za grijanje, koje u Općoj bolnici Dubrovnik datira od 1982. godine, je nedovoljno i neadekvatno za rad u dugim ekstremno nepovoljnim vremenskim uvjetima, te za „pokrivanje“ svih naknadno dograđivanih površina kao dijelova Opće bolnice.

– Uprava Opće bolnice Dubrovnik, uz podršku Upravnog vijeća bolnice, već je u siječnju ove godine (uz mnogobrojne ostale prioritete za funkcioniranje bolnice) u plan investicija za 2012. godinu stavila i rekonstrukciju dijela postrojenja za grijanje i hlađenje čime bi se postojeće postrojenje bar djelomično poboljšalo – stoji u priopćenju Uprave Opće bolnice Dubrovnik.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist