Natrag
21.2.2019 14:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

Susret umjetnika u Kuni na Pelješcu

9.5.2012 @ 12:47 Dulist Vaše vijesti
2;2

Podijelite:

Tjedan dana prije slavlja Gospe Delorite kojoj je posvećena franjevačka crkva u Kuni na Pelješcu, upriličeno je okupljanje umjetnika koji su donirali svoja djela za obnovu crkve.

Iz Dubrovnika su došli Loren Ligorio, Mišo Baričević, Josip Škerlj i povjesničar umjetnosti Marin Ivanović, a pridružili su im se slikari Stipe Nobilo s Korčule, Tonko Smokvina i kipar Ivan Bobanović Čolić. Organizator susreta je prim. dr. Bogomil Cezarović, koji je tradicionalno i domaćin likovne kolonije koja se svake godine održava u Kuni.
 
Goste je marendom i domaćim vinom počastio poznati pelješki vinar Ivo Špaleta, nakon čega je u franjevačkoj crkvi održana prigodna tombola za sve okupljene i pozdravni govor organizatora. Franjevačka crkva posjeduje i zbirku umjetnina u kojoj je najznačajniji opus slikara fra Ambroza Testena (rođen krajem 19. stoljeća). U samostanu je upriličen i nastup klape Dingač. Potom je uslijedio obilazak mjesnog groblja uz stručno vodstvo i posjet grobu slikara Mata Celestina Medovića, uz Bukovca najvećeg predstavnika hrvatske moderne. Susret umjetnika u Kuni završio je ručkom kod obitelji Bilušica.
 
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana