Natrag
27.4.2018 10:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

SUSRET GRADONAČELNIKA I REKTORA Sveučilištu trebaju stanovi i prostor za arhiv

26.11.2016 @ 16:28 Dulist Grad

Podijelite:

Izgradnja studentskog doma i unaprjeđenje suradnje Grada Dubrovnika i Sveučilišta u Dubrovniku neke su od tema koje su u petak protresli gradonačelnik Andro Vlahušić i rektor prof. dr. sc. Nikša Burum.

Rektor Burum, javljaju iz Grada Dubrovnika, informirao je gradonačelnika o napretku projekta studentskog doma kazavši kako se potpisivanje ugovora s izvođačem radova očekuje u siječnju iduće godine te da bi dom trebao biti izgrađen do kolovoza 2018. godine. Gradonačelnik je rekao da Grad Dubrovnik samo u proračunu za 2017. godinu za studentski dom, sukladno potpisanom sporazumu, rezervirao iznos od 12 milijuna, a u 2018. godini preostalih 16,5 milijuna kuna.

Poručio je rektoru da će Sveučilište uvijek, kao i do sada, imati punu potporu Grada.

Rektor Burum kazao je da će tijekom svog mandata stremiti k tome da dubrovačko sveučilište postane svjetski prepoznatljivo za što već postoje snažni potencijali, a u čemu očekuje čvrstu suradnju s Gradom. Razgovaralo se i o potrebi Sveučilišta za stanovima u svom vlasništvu, dijelom i za smještaj gostujućih profesora, što je jedan od osnovnih preduvjeta za budući razvoj Sveučilišta i Dubrovnika kao sveučilišnog grada.

Rektor je otvorio i aktualno pitanje iznalaženja adekvatnog prostora za smještaj opsežnog arhiva te iznio inicijativu otvaranja Studentskog kluba po uzoru na klub koji je uz značajnu pomoć Grada Dubrovnika otvoren u Zagrebu, a o kojem skrbi Udruga studenata Dubrovnika “Libertas“, što je gradonačelnik pozdravio.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana