Grad

Suradnjom Grada i volontera sterilizirano preko 1000 uličnih mačaka

Suradnjom Grada i volontera sterilizirano preko 1000 uličnih mačaka

Grad Dubrovnik od rujna 2018. godine, u suradnji s volonterima koji brinu o napuštenim životinjama, uspješno provodi akciju sterilizacije uličnih mačaka na cijelom gradskom području. Prema podacima iz veterinarskih ambulanti, kroz protekle dvije godine na ovaj je način sterilizirano 1018 mačaka, od toga 715 ženki i 303 mužjaka.

Sanitat Dubrovnik ove je godine predvidio 80.000,00 kuna za sterilizaciju i taj je iznos ravnomjerno raspoređen na tri veterinarske ambulante s područja grada, koje sudjeluju u ovoj akciji.

– Na dobrom smo putu da se populacija uličnih maca svede na minimum, rezultate itekako vidimo i svaka maca s odrezanim uhom na ulici je naš zajednički uspjeh – kaže inicijatorica akcije Ljubica Kežić.

Kastracija i sterilizacija mačaka provodi se prvenstveno radi kontrole i regulacije mačje populacije, posebno kada su u pitanju mačke koje nisu zbrinute i borave vani te iz javno-zdravstvenih razloga. Sve sterilizirane mačke označene su malim rezom na vrhu uha i kao takve ih se može lako prepoznati.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako će se ova akcija nastaviti i ubuduće.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist