Kultura

SURADNJA S DOMOM MARINA DRŽIĆA Nova premijera Kolarina je Novela od Stanca!

Nova premijera Kazališne družine Kolarin u produkciji Doma Marina Držića, bit će predstavljena ovog četvrtka u 11 sati u Širokoj ulici.

Kolarini će na čelu s redateljem Paolom Tišljarićem najaviti premijernu izvedbu Novele od Stanca Marina Držića koju će dubrovačka publika moći vidjeti sljedeći tjedan u Kazalištu Marina Držića. Komedija Novela od Stanca je jedino u potpunosti očuvano Držićevo djelo koje se bavi temom prolaznosti života i želje za povratkom u mladost.

Ovo je jedan od niza raznovrsnih programa kojim Dom Marina Držića obilježava 450 godina smrti našeg najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića (1567.-2017.) čime želi ukazati na činjenicu kako je to jedinstvena prilika da se u potpunosti ispuni vizija i misija ove ustanove u kulturi Grada Dubrovnika te omogući svakom posjetitelju što bolji uvid u živopisnu biografiju hrvatskog književnika Marina Držića i život renesansnog Dubrovnika.

Pročitajte još

‘DUBROVNIK U HRVATSKOJ POVIJESTI’ Prvo, ali sigurno ne i jedino djelo posvećeno Nenadu Vekariću

Dulist

HRVATSKA KOMORA ARHITEKATA ‘Mjera’ je najbolji konceptualni pothvat

Dulist

KATE KAPURALICA Ivica Kunčević logičan je izbor u antologijskom nizu legendarne predstave

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija