Natrag
18.1.2019 06:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

SURADNJA IGARA I MOSTARSKOG PROLJEĆA Veliki Masle u mostarskom ‘Aluminiju’

6.4.2018 @ 16:52 Dulist Kultura

Podijelite:

Povodom dvadesete obljetnice manifestacije Mostarsko proljeće – Dani Matice hrvatske Mostar i jednako duge suradnje s Dubrovačkim ljetnim igrama, priznanje Kristalna matica Maestro Vjekoslav Šutej bit će uručeno Igrama za dugogodišnji doprinos i potporu ovoj manifestaciji, a preuzet će ga ravnateljica Ivana Medo Bogdanović na svečanosti otvaranja u nedjelju 8. travnja u Mostaru.

Igre sudjeluju i u programu manifestacije izložbom Antuna Masle Riječi boje i boja riječi, koja će u mostarskoj Galeriji Aluminij biti otvorena 12. travnja.

Maslina izložba Riječi boje i boja riječi – ljuske vida i privida u istoj oniričkoj bajci koja je predstavljena lani na 68. Dubrovačkim ljetnim igrama povodom pedesete obljetnice smrti umjetnika, postavlja se u suorganizaciji Mostarskoga proljeća, Igara i galerije Aluminij, a prikazat će 38 vrhunskih djela ovog barda hrvatskog slikarstva i dubrovačkog zanesenjaka od kista i od pera. Izložbu će, u sklopu Mostarskoga proljeća – Dana Matice hrvatske Mostar, otvoriti federalna ministrica kulture i športa BiH Zora Dujmović u četvrtak, 12. travnja u 19 sati u Galeriji Aluminij, a moći će se razgledati sve do 11. svibnja.

Manifestacija Mostarsko proljeće – Dani Matice hrvatske Mostar održana je prvi puta 1999. godine, odmah po obnavljanju rada Matice hrvatske u Mostaru, u želji da obogati kulturnu scenu u gradu Mostaru te u Bosni i Hercegovini. Cilj manifestacije je širenje kulturnih različitosti, njegovanje tradicije i identiteta hrvatskog naroda u BiH, uz poštovanje različitosti drugih naroda. Umjetnički ravnatelj Matičinog Proljeća bio je Vjekoslav Šutej do svoje smrti 2010., a njemu u čast ustanovljeno je priznanje koje se zaslužnim pojedincima i organizacijama dodjeljuje svake godine. Dubrovačke ljetne igre manifestaciju podržavaju gotovo od samog početka, a kroz godine su gostovale s brojnim predstavama i drugim programima.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana