Zanimljivosti

“Suradnja Dubrovnika i Neuma je nužnost!”

"Suradnja Dubrovnika i Neuma je nužnost!"

Vrlo ugodno zajedničko druženje članova Zavičajne udruge Neum iz Dubrovnika, „pojačane“ sa gradonačelnikom Androm Vlahušićem i predstavnicima općine Neum, koju je predvodio načelnik dr Živko Matuško,   dogodilo se ove subote u prelijepim prostorima seoskog domaćinstva Agroturizam Matuško u mjestu Moševići.

Uz vrhunske domaće kulinarske specijalitete domaćina obitelji Davora Matuško i organizatora ovog susreta obitelji Nikole Bogoje, neformalno i u ugodnoj atmosferi razgovaralo se o puno toga, a ponajviše o neraskidivim vezama Dubrovnika i Nema kroz stoljeća, u današnja vremena, ali i o tome kako se ta veza i suradnja mora nastaviti i nakon ulaska Hrvatske u EU.

Dugogodišnji suradnici i prijatelji, ali i strukom povezani kao liječnici, dva gradonačelnika, kao i njihovi suradnici pričali su o prometnoj povezanosti dva grada, uz vrlo slična razmišljanja o daljnjoj gradnji autoputa prema Dubrovniku preko Neuma, zajedničkim turističkim aktivnostima, obnovi željezničke pruge kao buduće turističke atrakcije, te o još puno tog. Inače, dubrovački gradonačelnik to popodne došao je iz Zagreba, te je preko svoje Imotice svratio na ovaj susret, ispunivši obećanje, unatoč lošem vremenu i obavezama.

Uz Matuška, iz općine Neum na ovom ugodnom susretu bili su i predsjednik Gradskog vijeća Neuma Mirko Pavlović, te pročelnici Vicko Jogunica i Josip Njavro, dok je uz dubrovačkog gradonačelnika bio njegov blizak suradnik, pročelnik za poduzetništvo, turizam i more Milan Perić, inače predsjednik Zavičajne udruge Neum u Dubrovniku.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist