Natrag
22.2.2019 01:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Suradnja Dubrovnika i Neuma je nužnost!”

24.2.2013 @ 11:30 Ana Prohaska Zanimljivosti
11;11

Podijelite:

Vrlo ugodno zajedničko druženje članova Zavičajne udruge Neum iz Dubrovnika, „pojačane“ sa gradonačelnikom Androm Vlahušićem i predstavnicima općine Neum, koju je predvodio načelnik dr Živko Matuško,   dogodilo se ove subote u prelijepim prostorima seoskog domaćinstva Agroturizam Matuško u mjestu Moševići.

Uz vrhunske domaće kulinarske specijalitete domaćina obitelji Davora Matuško i organizatora ovog susreta obitelji Nikole Bogoje, neformalno i u ugodnoj atmosferi razgovaralo se o puno toga, a ponajviše o neraskidivim vezama Dubrovnika i Nema kroz stoljeća, u današnja vremena, ali i o tome kako se ta veza i suradnja mora nastaviti i nakon ulaska Hrvatske u EU.

Dugogodišnji suradnici i prijatelji, ali i strukom povezani kao liječnici, dva gradonačelnika, kao i njihovi suradnici pričali su o prometnoj povezanosti dva grada, uz vrlo slična razmišljanja o daljnjoj gradnji autoputa prema Dubrovniku preko Neuma, zajedničkim turističkim aktivnostima, obnovi željezničke pruge kao buduće turističke atrakcije, te o još puno tog. Inače, dubrovački gradonačelnik to popodne došao je iz Zagreba, te je preko svoje Imotice svratio na ovaj susret, ispunivši obećanje, unatoč lošem vremenu i obavezama.

Uz Matuška, iz općine Neum na ovom ugodnom susretu bili su i predsjednik Gradskog vijeća Neuma Mirko Pavlović, te pročelnici Vicko Jogunica i Josip Njavro, dok je uz dubrovačkog gradonačelnika bio njegov blizak suradnik, pročelnik za poduzetništvo, turizam i more Milan Perić, inače predsjednik Zavičajne udruge Neum u Dubrovniku.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana