DuList INZanimljivosti

SUMMIT U DUBROVNIKU Ne propustite Techne Summit, međunarodnu konferenciju s ‘velikim igračima’

SUMMIT U DUBROVNIKU Ne propustite Techne Summit, međunarodnu konferenciju s 'velikim igračima'

Iznimna međunarodna konferencija Techne Summit održat će se 6. i 7. svibnja u Dubrovniku, a dosadašnja izdanja ove vrijedne međunarodne tehnološke platforme okupljala su glavne globalne igrače tehnološke industrije: govornike, poduzetnike, startupove, ulagače, korisnike te predstavnike medija.

Dosadašnja izdanja ovog značajnog događaja održana su u Egiptu, odakle je i potekla incijativa, da bi se krajem 2016. godine rodila ideja da se proširi po ostatku svijetu, tako da će ove godine osim Dubrovnika u hotelu Dubrovnik palace Techne Summit biti organiziran u jesenskom terminu u Italiji.

Vrijedi se prisjetiti i konferencije u Egiptu, a na dosadašnjim skupovima prijavljivalo se preko sto startupova iz 20 zemalja, 80 predavača, 6 natjecanja s 1600 prijavljenih sudionika u 2 workshopa i 55 predavanja. Među globalnim sufionicima koji su sudjelovali na konferenciji u Egiptu su Cisco, Intel, Google te World Economic Forum Young Global Leaders, a u medierajskom gradu Aleksandrije sudjelovalo je 1600 ljudi sa stotine startupova, svi pod zajedničkim nazivnikom: ‘TECHNOLOGY – INNOVATION – TALENT’, konceptu na kojem je izgrađen ovaj dvodnevni događaj, platforma za globalne ‘igrače’, koji su dijelili iskustva, znanja, mudrosti, zapažanja, pretpostavke i mogućnosti.

Techne Summit 2016 održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva komunikacijskih i informacijskih tehnologija, a ministar H.E. Eng. Yasser El Kady otvorio je događaj zajedno s guvernerom Mohamedom Abdel-Zaherom.
Impresivan je i broj medija koji su pokrivali događaj: APO, Cairo Scene, Egypt Innovate, Wamda, The Next Silicon Valley, Tech in Asia, Entrepreneur Middle East, Tech bel 3arabi, Mega FM, Arab Net, Wattan TV, Youm7, Al Hayat TV, te Misr News, a događaj iz 2016. građen je na izvrsnim temeljima iz 2015. kada je prvi Techne Summit uopće održan. Ove godine, ista filozofija se nastavlja – kapitalizirati kjlučnu ulogu tehnologije i komunikacija kroz razvoj individualaca, tvrtki, naroda, kroz njegovanje inovacija, kreativnosti i poduzetništva, sve u cilju sve većeg razvitka. Kroz Techne Summit, u Egiptu se predstavio širok spektar međunarodnih govornika, koji su imali priliku podijeliti iskustvo s profesionalcima, entuzijastima, no i umrežiti se s drugim istomišljenicima diljem svijeta.

Uspjeh iz Egipta ponovit će se i u Dubrovniku i to 6. i 7. svibnja 2017. godine. Tijekom konferencije odabrani mladi poduzetnici imat će priliku natjecati se za novčanu nagradu jednog od najprestižnijih startup natjecanja u svijetu ‘Seedstars World’, koji je osnovan u Švicarskoj te je najbrže rastuća mreža mladih poduzetnika iz svijeta tehnologije. ‘Seedstars World’ čini izvrsnu platformu za daljnji razvoj poslovanja i nadogradnje, budući da omogućava direktan doticaj s potencijalnim ulagačima, što je inače i sama bit organizacije Techne Summita u Dubrovniku.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist