Kultura

Sultan Sulejman u Noći knjige

Sultan Sulejman u Noći knjige

Bajke braće Grimm, susret s dijalozima iz predstava Milke Podrug Kokotović i Miše Martinovića, pričaonica slavenske mitologije, predavanje o odnosima sultana Sulejmana i Dubrovnika ili ponoćno čitanje biografija poznatih svjetskih glazbenika… i još puno više.

Sve je to izbor koji vam se nudi u Dubrovačkim knjižnicama u „Noći knjige“ sljedećeg utorka od 18 do 01 sat
 
Dubrovačke knjižnice Dubrovnik pripremile su bogat program događanja povodom nacionalne i svjetske manifestacije „Noć knjige“ kojim će se u utorak, 23. travnja 2013. obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava.
 
U cilju promicanje knjige, kulture čitanja, prevođenja, izdavaštva, knjižnica, autora i čitatelja programi „Noći knjige“ će se odvijati u Narodnoj knjižnici Grad, ogranku Mokošica i Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik.
 
Iz Dubrovačkih knjižnica pozivaju sve zainteresirane građane da im se pridruže i pronau nešto zanimljivo za sebe.
 
 

PROGRAM NOĆI KNJIGE 2013
 
 
Narodna knjižnica Grad
 
18:00  Bajke braće Grimm
 pričaonica povodom 200. obljetnice od objave prvog tiskanog izdanja bajki braće Grimm na Odjelu za djecu i mlade NK Grad (sudjeluju:   učenici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića)

19:00  Susret s dječjim piscima
predstavljanje slikovnica objavljenih u Dubrovniku u protekloj godini (sudjeluju: Renata Zlatković, Mario Novak, Nikša Selmani, Marija Radonić, Antonija Rusković)

19:30 Jezici svijeta
čitanje na bliskim i dalekim jezicima na Slobodnom pristupu u NK Grad (sudjeluju: strani državljani – stanovnici Dubrovnika)

21:00 Volite li poeziju!?
večer poezije u Sali zrcala NK Grad (sudjeluju: učenici, profesori i roditelji Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića i Mirjana Žeravica, prof.)

22:00 Susret s dubrovačkim književnicima
dubrovački književnici čitaju odlomke iz svojih nedavno objavljenih djela u Sali zrcala NK Grad (sudjeluju: članovi Društva dubrovačkih pisaca)

23:00 Ponoćna glazbena čitaonica i slušaonica
frontmeni dubrovačkih rock bendova čitaju iz monografija svojih glazbenih uzora i izvode njihove skladbe

18-23 Prodajna izložba dubrovačkih izdavača
prodajna izložba izdanja Matice hrvatske – ogranak u Dubrovniku, Društva dubrovačkih pisaca i Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku po prigodnim cijenama
 
 
Narodna knjižnica – ogranak Mokošica
 
18:30 Mokoš te poziva
upoznavanje djece sa slavenskom mitologijom i porijeklom toponima Mokošica kroz priču

20:00 Kako je tekao život u Rijeci dubrovačkoj
predstavljanje autora i djela vezanih za Rijeku dubrovačku i njezinu tradiciju (sudjeluju: KUD Komolac i KUD Sveti Juraj Osojnik)

22:00  Popret naš svagdašnji
projekcija filma Kulturno umjetničkog društva Sveti Juraj Osojnik
 
 
Znanstvena knjižnica Dubrovnik
 
18:00 Restauratorska radionica za djecu
uvezivanje i retuširanje starih dubrovačkih recepata pod vodstvom dipl. restauratora: Robert Kralj, Damjan Polić i Tina Di Reda. Ograničen broj sudionika (12 djece od 8 do 12 godina). Prijave radnim danom od 10 do 12 sati na broj: 098-787-730 (Tina)

19:00 Milka i Miše
dijalog iz Ekvinocija I. Vojnovića i drugih predstava čitaju doajeni dubrovačkog glumišta Milka Podrug Kokotović i Miše Martinović

20:00 Sultan Sulejman i Dubrovnik
poznati dubrovački turkolog dr. Vesna Miović pričat će i odgovarati na pitanja o vezama Dubrovačke Republike i Otomanskog cartsva u vremenu vladavine Sulejmana veličanstvenog 

18-22 Obilazak Spomeničke zbirke
Spomenička zbirka koja se čuva na prvom katu barokne palače Caboga otvorit će svoja vrata posjetiteljima uz stručno vodstvo naših knjižničara i izložbeni postav beneventanskih rukopisa

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist