Kultura

Sultan Sulejman u Noći knjige

Bajke braće Grimm, susret s dijalozima iz predstava Milke Podrug Kokotović i Miše Martinovića, pričaonica slavenske mitologije, predavanje o odnosima sultana Sulejmana i Dubrovnika ili ponoćno čitanje biografija poznatih svjetskih glazbenika… i još puno više.

Sve je to izbor koji vam se nudi u Dubrovačkim knjižnicama u „Noći knjige“ sljedećeg utorka od 18 do 01 sat
 
Dubrovačke knjižnice Dubrovnik pripremile su bogat program događanja povodom nacionalne i svjetske manifestacije „Noć knjige“ kojim će se u utorak, 23. travnja 2013. obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava.
 
U cilju promicanje knjige, kulture čitanja, prevođenja, izdavaštva, knjižnica, autora i čitatelja programi „Noći knjige“ će se odvijati u Narodnoj knjižnici Grad, ogranku Mokošica i Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik.
 
Iz Dubrovačkih knjižnica pozivaju sve zainteresirane građane da im se pridruže i pronau nešto zanimljivo za sebe.
 
 

PROGRAM NOĆI KNJIGE 2013
 
 
Narodna knjižnica Grad
 
18:00  Bajke braće Grimm
 pričaonica povodom 200. obljetnice od objave prvog tiskanog izdanja bajki braće Grimm na Odjelu za djecu i mlade NK Grad (sudjeluju:   učenici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića)

19:00  Susret s dječjim piscima
predstavljanje slikovnica objavljenih u Dubrovniku u protekloj godini (sudjeluju: Renata Zlatković, Mario Novak, Nikša Selmani, Marija Radonić, Antonija Rusković)

19:30 Jezici svijeta
čitanje na bliskim i dalekim jezicima na Slobodnom pristupu u NK Grad (sudjeluju: strani državljani – stanovnici Dubrovnika)

21:00 Volite li poeziju!?
večer poezije u Sali zrcala NK Grad (sudjeluju: učenici, profesori i roditelji Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića i Mirjana Žeravica, prof.)

22:00 Susret s dubrovačkim književnicima
dubrovački književnici čitaju odlomke iz svojih nedavno objavljenih djela u Sali zrcala NK Grad (sudjeluju: članovi Društva dubrovačkih pisaca)

23:00 Ponoćna glazbena čitaonica i slušaonica
frontmeni dubrovačkih rock bendova čitaju iz monografija svojih glazbenih uzora i izvode njihove skladbe

18-23 Prodajna izložba dubrovačkih izdavača
prodajna izložba izdanja Matice hrvatske – ogranak u Dubrovniku, Društva dubrovačkih pisaca i Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku po prigodnim cijenama
 
 
Narodna knjižnica – ogranak Mokošica
 
18:30 Mokoš te poziva
upoznavanje djece sa slavenskom mitologijom i porijeklom toponima Mokošica kroz priču

20:00 Kako je tekao život u Rijeci dubrovačkoj
predstavljanje autora i djela vezanih za Rijeku dubrovačku i njezinu tradiciju (sudjeluju: KUD Komolac i KUD Sveti Juraj Osojnik)

22:00  Popret naš svagdašnji
projekcija filma Kulturno umjetničkog društva Sveti Juraj Osojnik
 
 
Znanstvena knjižnica Dubrovnik
 
18:00 Restauratorska radionica za djecu
uvezivanje i retuširanje starih dubrovačkih recepata pod vodstvom dipl. restauratora: Robert Kralj, Damjan Polić i Tina Di Reda. Ograničen broj sudionika (12 djece od 8 do 12 godina). Prijave radnim danom od 10 do 12 sati na broj: 098-787-730 (Tina)

19:00 Milka i Miše
dijalog iz Ekvinocija I. Vojnovića i drugih predstava čitaju doajeni dubrovačkog glumišta Milka Podrug Kokotović i Miše Martinović

20:00 Sultan Sulejman i Dubrovnik
poznati dubrovački turkolog dr. Vesna Miović pričat će i odgovarati na pitanja o vezama Dubrovačke Republike i Otomanskog cartsva u vremenu vladavine Sulejmana veličanstvenog 

18-22 Obilazak Spomeničke zbirke
Spomenička zbirka koja se čuva na prvom katu barokne palače Caboga otvorit će svoja vrata posjetiteljima uz stručno vodstvo naših knjižničara i izložbeni postav beneventanskih rukopisa

Pročitajte još

‘Intimnost’ premijerno izvedena u Lazaretima

Dulist

Dubrovačke ljetne igre partner na novoodobrenom EU projektu

Dulist

IZLOŽBA IVONE ŠIMUNOVIĆ ‘Rascjepi stvarnosti’ su jedna vrlo osobna priča

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija