Sport

SUKNO NA POPISU Šest Jugaša na Svjetskom prvenstvu

SUKNO NA POPISU Šest Jugaša na Svjetskom prvenstvu

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak potvrdio je sastav za nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, koji je dan ranije objavila LEN-a.

Najveća nepoznanica bila je nastup Sandra Sukna, koji je vukao ozljedu, ali je njegovim uvrštavanjem u sastav ta priča stavljena ‘ad acta’. Kapetan je spreman i nastupit će već u meču 1. kola protiv SAD-a u ponedjeljak 17. srpnja (18.50 sati, HRT2).

Vrijedi istaknuti kako su među trinaest putnika za Budmipeštu njih čak šest iz Jug Croatia osiguranja: Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković i Javier Garcia Gadea, što je samo dokaz da današnja Jugova generacija čini okosnicu Tuckovog tima. Osim Jugaša u sastavu su i vratar Ivan Marcelić te igrači Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Ivan Krapić i Anđelo Šetka.

-U ponedjeljak za nas počinje Svjetsko prvenstvo, kada igramo prvu utakmicu s Amerikancima, jakom momčadi, no smatram da smo favoriti i da smo kvalitetniji. Međutim, očekuje nas da to još potvrdimo i u bazenu. Želja nam je da s prvom utakmicom dobro otvorimo turnir, te da se time počnemo dizati iz utakmice u utakmicu i budemo sve bolji i bolji. U četvrtfinale bismo tako ušli u optimalnoj formi, uigrani i puni samopouzdanja. Međutim već prva utakmica turnira neće biti laka, no nadam se pobjedi. Atmosfera u ekipi je već zadnjih par godina na visokom nivou, pa tako i ove godine, svi se poštujemo i cijenimo, te mislim da je ovih 13 izabranih zaista 13 najboljih u ovom trenutku, te da će oni predstaviti Hrvatsku u najboljem mogućem svijetlu – rekao je Sandro Sukno.

Nakon meča s Amerikancima, ‘Barakude’ će u 2. kolu u srijedu 19. srpnja (13.30, HRT2) igrati protiv Rusije, a potom u 3. kolu u petak 21. srpnja (13.30, HRT2) protiv Japana.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist