Grad

Šuker s 3 milijuna kuna ‘spašava’ dubrovački nogomet!?

Šuker s 3 milijuna kuna 'spašava' dubrovački nogomet!?

U Gospinom polju od iduće godine gradit će se nogometni teren u vrijednosti šest milijuna kuna, a otprilike polovicu će sufinancirati Hrvatski nogometni savez.

Predsjednik saveza Davor Šuker posjetit će Dubrovnik u svrhu početka realizacije. Potvrdio nam je to gradonačelnik Mato Franković, potaknut štetom na sadašnjem terenu uzrokovanoj obilnim kišama prošlog tjedna. Posljednja je to kap u propadajućoj infrastrukturi sportskih objekata koja se već godinama zanemaruje. Novo igralište najavljeno je, dakle, u najbolji mogući trenutak, jer je prilikom obilne kiše glavni nogometni teren u Gospinom polju u potpunosti bio poplavljen prilikom čega je došlo do velikog izljeva ulja, što je teren oštetilo i otežalo održavanje treninga u ionako lošim uvjetima.

Projekt novog igrališta predstavlja prvo veće ulaganje u sportsku infrastrukturu Dubrovnika u više od deset godina, i prvi korak u osiguravanju standarda koji priliče gradu. Franković pak uvjerava kako će novo igralište riješiti barem dio trenutnih problema, jer će osim prostora za treninge najmlađima poslužiti i kao mjesto utakmica druge lige. Kako je istaknuo za DuList, projekt će biti dovršen prije kraja 2019. godine.

-Cilj nam je uz igralište napraviti i tribine, a ispod tribina bi se smjestili nužno potrebni popratni sadržaji, poput WC-a, svlačionica i svega ostalog što je važno, kako bi Dubrovnik mogao udovoljiti parametrima druge lige. Izgradnjom tog igrališta zadovoljili bismo sve uvjete za igru u tom ligaškom rangu, a uz to i dobili prostor za trening mlađih uzrasta. Vjerujem da ćemo to igralište u potpunosti završiti u idućoj godini – odlučno će Franković.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist