Sport

Šuker: Ovako više ne može!

Šuker: Ovako više ne može!

Memorijalni turnir "Josip Zvono" svojom je nazočnošću uveličao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, legendarni golgeter i 'vatrena' Zlatna kopačka na Svjetskom prvenstvu 1998. godine Davor Šuker, koji je zaokupio pozornost mladih nogometaša.

Nakon prigodnog fotografiranja s budućim nogometnim zvijezdama, Šuker je za duList izjavio:

– Kad posjetim ovakav turnir sjetim se mojih mladih dana i bavljenja nogometa. Ovdje sam zbog Memorijalnog turnira „Josip Zvono“, ali i zbog svega što se dešavalo u posljednje vrijeme u nogometu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Došao sam dati smjernicu, jer ovako više ne može. Očekujem da će svi sjesti za isti stol kako bismo pronašli rješenje – rekao je Šuker, dodavši kako će HNS u siječnju inicirati skup na koji „može doći svatko tko želi dobrobit hrvatskom i županijskom nogometu“.

– Svi su pozvani i svi su dobrodošli. Moramo s tog skupa otići s uspostavljenim novim vodstvom. HNS se ne želi uplitati u izbore, ali Nogometni savez DNŽ je naša članica. Stoga želimo uspostaviti nogometnu atmosferu, da nemamo dvije lige i više ljudi na nekoliko čelnih mjesta. Moramo gledati u budućnost i napraviti nešto za dobrobit nogometa – istaknuo je Šuker, usput najavivši velike stvari za nogometni jug Hrvatske u idućoj godini.

– Mi u HNS-u za Dubrovnik ćemo u idućoj ćemo godine puno napraviti. Razmišljamo o gradnji nogometnog kampa na ovom području i volio bih da nam Grad i Županija daju nekoliko lokaliteta gdje bismo mogli ostvariti taj projekt. Bit će nešto veliko u 2013. godini, ali još uvijek ne želim govoriti o tome, jer moramo pričekati sastanak Izvršnog odbora – rekao je Šuker.

– Dubrovnik je pravi kongresni i turistički centar i mislim da se Grad mora koncentrirati i na nogomet. Da imamo prave nogometne uvjete mogli su na primjer svjetski poznati sudac Pierluigi Colina i sudačka družina sedam dana proboraviti u Dubrovniku na seminaru i potrošiti otprilike tristotinjak tisuća eura. Svi dobri suci bi bili ovdje, pa bi Grad mogao dobro zaraditi. Nismo toliko bogati da to odbacujemo.

– Dat ću maksimalnu podršku novom vodstvu, ali neka se izabere i dođu do rješenja – ponovio je svoj stav predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist