Natrag
21.3.2019 02:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Šuicin apel u Europskom parlamentu: Spasimo naše more

21.3.2014 @ 7:43 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica sudjelovala je u zanimljivoj raspravi na sjednici Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane te je u razmjeni gledišta s izvršnim direktorom Europske agencije za okoliš (EEA) Hansom Bruyninckxom upitala kako Europska unija planira zaštiti more i priobalje.

– Iznimno sam zainteresirana za more i moja pažnja je usmjerena na čistoću i održivo stanje mora i priobalja. Na koji način planirate provoditi odredbe u zemljama Mediterana, Crnog mora i naposljetku Jadranskog mora. Važno je naglasiti da sve zemlje koje imaju izlaz na ta mora nisu članice Unije te ne podliježu pravnoj stečevini EU. Na koji način možete implementirati i provesti odredbe i postoji li način da se ujednače politike očuvanja mora svih tih zemalja bez obzira što nisu punopravne članice Unije – upitala je Šuica.

Europska agencija za okoliš (EEA) je tijelo EU-a zaduženo za pružanje pouzdanih i neovisnih informacija o okolišu. Glavna uloga EEA je zaštita i poboljšanje stanja okoliša radi postizanja održivog razvoja u Uniji s ciljem da donosi odluke temeljene na pouzdanim informacijama o poboljšanju okoliša, o integriranju ekoloških razmatranja u gospodarske politike i kretanju prema održivosti.

– Agencija ulaže mnogo napora u provedbu odredaba EU i ujednačavanje politika očuvanja mora, a kroz brojne sporazume je izražen posebni angažman Europske agencije za okoliš. Konstantno se radi na poboljšanju očuvanja kvalitete mora i oceana, a jedino je suradnja pravi ključ za postizanje tog cilja – odgovorio je Bruyninckx.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana