Politika

Šuica u Luksemburgu prisegla za članicu Europske komisije

Šuica u Luksemburgu prisegla za članicu Europske komisije

Povodom imenovanja za članicu Europske komisije od strane Europskog vijeća koje je glasanjem potvrdio Europski parlament svečano prisežem da ću u obavljanju svih svojih dužnosti poštivati ugovore i povelju Europske unije o temeljnim pravima – poručila je u ponedjeljak Dubrovkinja Dubravka Šuica pred sudom Europske unije u Luksemburgu.

– Svoja zaduženja obavljat ću potpuno neovisno u općem interesu Unije. U obavljanju svojih zadaća neću tražiti i primati naputke ni od koje vlade, institucije, tijela, ureda ili subjketa. Suzdržat ću se od svakog djelovanja koje je nespojivo s prirodom mojih dužnosti ili obavljanjem mojih zadaća. Primam na znanje obvezu propisanu ugovorom o funkcioniranju Europske unije na temelju koje svaka država članica mora poštovati prirodu tih dužnosti i ne pokušavati utjecati na članove Komisije u obavljanju njihovih zadaća. Također prisežem i da ću nakon isteka svoga mandata poštovati koje iz njega proizlaze, a osobitu svoju dužnost časnog i suzdržanog ponašanja u pogledu prihvaćanja određenih imenovanja ili povlastica nakon što prestanem obavljati tu dužnost – zaključila je Šuica.

Podsjetimo, hrvatska kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije Dubravka Šuica imenovana je za potpredsjednicu Komisije za demokraciju i demografiju još u rujnu prošle godine te je potvrdom Europskog parlamenta postala jedna od petero potpredsjednika Europske komisije.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist