Politika

Šuica u Luksemburgu prisegla za članicu Europske komisije

Povodom imenovanja za članicu Europske komisije od strane Europskog vijeća koje je glasanjem potvrdio Europski parlament svečano prisežem da ću u obavljanju svih svojih dužnosti poštivati ugovore i povelju Europske unije o temeljnim pravima – poručila je u ponedjeljak Dubrovkinja Dubravka Šuica pred sudom Europske unije u Luksemburgu.

– Svoja zaduženja obavljat ću potpuno neovisno u općem interesu Unije. U obavljanju svojih zadaća neću tražiti i primati naputke ni od koje vlade, institucije, tijela, ureda ili subjketa. Suzdržat ću se od svakog djelovanja koje je nespojivo s prirodom mojih dužnosti ili obavljanjem mojih zadaća. Primam na znanje obvezu propisanu ugovorom o funkcioniranju Europske unije na temelju koje svaka država članica mora poštovati prirodu tih dužnosti i ne pokušavati utjecati na članove Komisije u obavljanju njihovih zadaća. Također prisežem i da ću nakon isteka svoga mandata poštovati koje iz njega proizlaze, a osobitu svoju dužnost časnog i suzdržanog ponašanja u pogledu prihvaćanja određenih imenovanja ili povlastica nakon što prestanem obavljati tu dužnost – zaključila je Šuica.

Podsjetimo, hrvatska kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije Dubravka Šuica imenovana je za potpredsjednicu Komisije za demokraciju i demografiju još u rujnu prošle godine te je potvrdom Europskog parlamenta postala jedna od petero potpredsjednika Europske komisije.

Pročitajte još

NOVI CRODEMOSKOP HDZ uvjerljivo prvi, SDP i Domovinski pokret dodatno ‘potonuli’

Dulist

ŽUPANIJSKI VIJEĆNIK MARKO GILJAČA Uzalud županu legitimitet i legalitet kad se dogodi pomor stonskih kamenica

Andrea Falkoni Račić

Već 2024. godine mogli bismo imati novu dvoranu za Svjetsko rukometno prvenstvo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija