Politika

Šuica: Ostajemo najjača stranka u Dubrovniku!

Potpredsjednica HDZ-a i zastupnica u EU parlamentu, Dubravka Šuica, također je dala prvi komentar na rezultate izbora:

Činjenica je da su sve velike grupacije poput SDP-a, HSU, Bošnjačke zajednice u Dubrovniku, stranke Pera Vićana, dale javnu podršku gospodinu Vlahušiću. Mi smo na žalost ostali s podrškom koju smo imali i u prvom krugu, nismo imali javnu podršku, nažalost ni od Hrasta, ni od HČSP-a, ni od Dubrovačke Regije, ni od Laburista, ni od Srđ je Grad, ni od braniteljskih udruga kojima Teo Andrić pripada, čime je evidentno da je na dubrovačkoj sceni su ovim izborima dominirale interesne skupine, naglasila je Šuica.

– Naš kandidat je imao izvanrednu kampanju, vrlo dobro se nosio unutar materijalnih resursa kojima je raspolagao, za razliku od drugog kandidata, koji je maksimalno koristio gradske i javne resurse da bi svoju promidžbu, čime ne želim umanjiti njegovi pobjedu, ali želim to jasno kazati, bez obzira na sve ovo, mi ostajemo najjača stranka u Dubrovniku, kao što smo to uvijek i bili. Također najjača stranka u županiji, s obzirom da smo pobijedili na Korčuli, u Konavlima… Kad je Hrvatska u pitanju, također HDZ prednjači po broju župana, načelnika, gradonačelnika i broju općinskih, gradskih i županijskih vijećnika, što znači da ćemo kad se svi rezultati zbroje, biti pobjednička stranka – istaknula je Šuica.
Osvrnula se i na Gradsko vijeće.

– Obzirom da te slijedi formiranje Gradskog vijeća i prvi razgovori i pregovori, naći ćemo načina kako bismo surađivali u GV. Ne vjerujem da će se  u Dubrovniku dogoditi neprincipijelni prelasci i trgovina vijećnicima. O tome ćemo detaljnije idućeg tjedna – zaključila je Šuica.

Pročitajte još

NATAŠA GABRIČEVIĆ Građani su siti ideoloških sukoba i populističkih obećanja. Treba počne raditi!

Dulist

NOSITELJ LISTE HNS-A ZA EUROPSKI PARLAMENT Vizija politike i Europske unije by Matija Posavec

Dulist

MATIJA POSAVEC: Vrijeme je za nove političare koji daju rezultate

Dulist