Natrag
22.2.2019 03:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Šuica nosi HDZ-ovu listu za EU

12.3.2013 @ 15:15 Mia Njavro Politika

Podijelite:

Na prvoj mjestu za Europarlament HDZ-ove liste je Dubravka Šuica, odlučeno je iz stranke. Na listu su stavljeni i njihovi partneri iz HSP-a Ante Starčević – Ruža Tomašić, te iz BUZ-a Milivoja Špika.

U EU parlament imaju šanse ući oni koji su dobro plasirani na listi, a oni su redom:
Dubravka Šuica, Andrej Plenković, Davor Ivo Stier, Ivana Maletić, Zdravka Bušić, Ruža Tomašić, Željka Zovko, Kristijan Tušek, Krševan Dujmović, Zdravko Krmek, Ivan Bubić i Milivoj Špika.

Kriteriji kojima se HDZ vodio su  visoka stručnost, dokazanost kroz stranački rad i sposobnost, naglasio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke na kojem je utvrđena lista kandidata.
Ključ je bio i dobro poznavanje stranih jezika.

– Nadam se dobrom rezultatu, dokazat ćemo na toj realnoj anketi kako stojimo u hrvatskoj javnosti – rekao je Karamarko te dodao kako je na listi i predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić, iako je bila protiv ulaska u EU, jer je njena stranka korigirala svoje stavove, a da nije, ne bi ni bili u koaliciji s obzirom na to da je HDZ duboko i čvrsto za EU, navodi Večernji list.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana